Tomas Bruvik, Grete Gynnild-Johnsen, Tone Sidsel Sanden og Lars Kristiansen sitter alle i styringsgruppa for det nye gravesamarbeidet mellom LLA, NRK og SUJO. Per Christian Magnus er også med, men ikke avbildet her.

99 lokalaviser og NRK sammen om graveprosjekt: Nå er de første sakene publisert

Gjennom flere måneder har LLA, NRK og SUJO sammen med 99 lokalaviser jobbet med prosjektet «Den store folkevandringen».

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I høst gitt Landslaget for Lokalaviser (LLA), NRK og Senter for Undersøkende Journalistikk (SUJO) sammen om et felles prosjekt hvor alle LLAs lokalaviser kunne bli med og bruke datamateriale fra forskning på migrasjon sammen.

I alt er 99 lokalaviser samlet i prosjektet, og NRK, LLA og SUJO har samlet masse forskning hvor alle lokalavisene kan gå inn og lage journalistikk. Mandag trykket de på publiseringsknappen for første gang.

– Vi gleder oss veldig til å se hvilket innhold som kommer de neste ukene. Dette er stoff som kan være aktuelt hele våren og også inn i valgkampen, sier generalsekretær Tomas Bruvik i LLA.

Under paraplyen «Den store folkevandringen» har flere lokalaviser i løpet av mandagen publisert saker,i tillegg til at NRK også publiserte flere saker.

De siste månedene har lokalavisene fått mulighet til å være med på daglige verkstedrom.

Reportasjeleder Astrid Dalehaug Norheim ved SUJO leder et av verkstedsrommene. Hun er imponert over hvordan mange klarer å prioritere dette en halvtime hver dag.

– Jeg merker at mange er motiverte. Lokalavisene kjenner lokalmiljøene sine, og kan veldig raskt ta i bruk databasene og finne de lokale vinklingene og kildene, sier hun.

Powered by Labrador CMS