Per Christian Magnus, leder for SUJO, Senterpartiets mediepolitiske talsperson, Åslaug Sem-Jacobsen og generalsekretær i LLA, Tomas Bruvik.
Per Christian Magnus, leder for SUJO, Senterpartiets mediepolitiske talsperson, Åslaug Sem-Jacobsen og generalsekretær i LLA, Tomas Bruvik.

Regjeringen styrker den undersøkende journalistikken

Gir 2,5 millioner kroner til Senter for undersøkende journalistikk.

Publisert

Regjeringen gir 2,5 millioner kroner til Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Formålet er å styrke den undersøkende journalistikken i lokale- og regionale aviser i et år med lokal- og fylkestingsvalg.

− SUJO sørger for at lokalavisene våre kan lage mer undersøkende journalistikk. De har bidratt til graveprosjekter i regional- og lokalaviser som har resultert i en rekke avsløringer. Slike saker styrker lokalavisenes relevans og vaktbikkjefunksjon. Slik styrkes tilliten til media i samfunnet, sier Senterpartiets mediepolitiske talsperson, Åslaug Sem-Jacobsen og legger til:

– Å bygge opp om medienes tillit og viktige rolle i demokratiet vårt er en fanesak for regjeringen. Vi i Sp og Ap mener det er ekstra viktig i et år med lokalvalg.

Bevilgningen blir godt tatt imot av SUJO og lokalavisene selv.

−Dette er en kraftig støtte og sterk motivasjon til landets lokalaviser om å styrke den kritiske dekningen i et viktig valgår. For oss i SUJO, og våre venner i LLA, er det en stor inspirasjon til å gire opp arbeidet med å gi journalister i mindre redaksjoner effektive verktøy for undersøkende journalistikk, sier Per Christian Magnus, leder for SUJO.

Tomas Bruvik, generalsekretær for Landslaget for lokalaviser (LLA), sier det er strålende nytt for lokalavisene.

− Alt som kan gi kunnskap og læring vil gi bedre lokalaviser, og er med og sikrer et solid lokaldemokrati. Vi er utrolig glade for at regjeringa ser dette og viser det med kroner og øre, sier Tomas Bruvik, generalsekretær for Landslaget for lokalaviser (LLA).

Powered by Labrador CMS