TV: Se opptak fra debatt og diskusjon om sitering, plagiat og pressens selvjustis

Åpent møte i regi av Oslo Redaktørforening.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag var det åpent møte og diskusjon på Litteraturhuset om sitatjuks og plagiat, i regi av Oslo Redaktørforening.

Medier24 var til stede på møtet, og du kan se møtet i opptak her:

På programmet stod: 

  • Hva er lov? Camilla Vislie, advokat i advokatfirmaet Thommessen oppklarer misforståelser rundt opphavsrett
  • Hva kan mediene lære av akademia? Torkild Vinther, sekretariatsleder for Granskingsutvalget for redelighet i forskning
  • Slik skal NRK bli flinkere på kreditering - Kai Aage Pedersen, distriktsredaktør NRK Sogn og Fjordane og prosjektleder for felles retningslinjer for  sitering og kreditering i NRK.
  • Når vaktbikka svikter - Hans Christian Vadseth som i en kronikk i DN kritiserte mediene for å la sine egne slippe for billig unna plagiatavsløringene
  • Hvem skal vokte vokterne? Da det ble kjent at Dagens Næringsliv hadde plagiert innhold fra andre publikasjoner – og det via en våken Twitter-bruker (Øistein Refseth) – undret to medarbeidere i kommunikasjonsbyrået Hyper seg over hvem som egentlig vokter vokterne. De stilte spørsmålet: «Trenger vi en offentlig arena for kvalitetssikring av redaktørstyrte medier?» Resultatet ble vaktbikkjene.no - et verktøy som gjør det mulig for lesere å avsløre juks og slett håndverk. Fred Hauge og Gro Larsson fra Hyper kommer til OR-møtet for å vise frem verktøyet og invitere til samarbeid.

Møteleder: Sigrid Sollund, NRK

Slik tvitret vi fra møtet på #sitering:

Powered by Labrador CMS