Sivilisasjonen-redaktørene Julie Brundtland Løvseth, Carl Korsnes og Aftur Nerdrum.

Kulturtidsskriftet Sivilisasjonen lanserer nytt magasin

- Kulturen har forfalt altfor lenge i hendene på byråkrater og forståsegpåere, sier en av magasinets redaktører.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kulturtidsskriftet Sivilisasjonen gir ut sitt første trykte magasin. Det skriver de i en pressemelding til Medier24 onsdag morgen.

I pressemeldingen blir Sivilisasjonen beskrevet som et uavhengig norsk tidsskrift som dekker klassisk kultur, filosofi og større samfunnsspørsmål.

I ett år har tidsskriftet virket som nettidsskrift, før det nå utgir første trykte utgave på rundt hundre sider.

Magasinet har et opplag på 5000 og inneholder intervjuer, essays, reisereportasjer og dikt på rim.

Førsteutgaven har på trykk blant annet dybdeintervjuer med skuespiller Kristofer Hivju og designer Eline Dragesund, tekster av filosofene Sir Roger Scruton og Einar Duenger Bøhn, samt illustrasjoner av Odd Nerdrum og Molly Judd.

- Kulturen har forfalt altfor lenge i hendene på byråkrater og forståsegpåere. De har tabubelagt den klassiske kulturen, som er det folk flest vil ha. Sivilisasjonen bringer kulturen tilbake til et utsultet folk. Først når man forstår at kultur og filosofi til syvende og sist er til for mennesket, får disse mulighet til å blomstre, sier ansvarlig redaktør Carl Korsnes.

Redaktør Aftur Nerdrum tror kravene som stilles til de trykte mediene har blitt enda høyere, grunnet den digitale utviklingen mediebransjen har vært gjennom de siste årene.

– Nå som vi lever i den såkalte «digitale tidsalder» må man levere enda høyere kvalitet på trykte magasiner. Etter virusutbruddet er vi blitt tvunget til å bli enda mer digitale, men jeg tror det finnes mange som fortsatt setter pris på å holde et estetisk magasin mellom hendene, sier hun.

Også magasinredaktør Julie Brundtland Løvseth er svært glad for at Sivilisasjonen nå satser på et fysisk, trykket magasin. 

- Mange sier at estetikken er død, med magasinet bedriver vi en gjenopplivning avskjønnheten. Det klassisk figurative miljøet i Norge er en skjult nasjonalskatt. MedSivilisasjonen får folk endelig mulighet til å tre inn i denne verdenen, sierBrundtland Løvseth avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS