NRK-veteran Tom Erik Andresen er død. I 2022 mottok han medaljen for lang og tro tjeneste på Kringkastingssjefens kontor.

MINNEORD:

Tom Erik var lyden av norsk TV-underholdning gjennom fire tiår

«Tom Erik Andresen vil bli dypt savnet av mange i NRK», skriver Maja Thywissen på vegne av NRK og tidligere kollegaer.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 29. juni mottok vi den triste beskjeden om at Tom Erik Andresen har gått bort.

Tom Erik var lyden av norsk TV-underholdning gjennom fire tiår.

Med en utrettelig vilje til å løse store oppgaver og en enestående evne til å levere kvalitet, var Tom Erik det naturlige valget for store begivenheter i norsk TV-historie. Han løftet både faget og sine kolleger til et høyt internasjonalt nivå.

Tom Erik Andresen begynte i NRK i 1969 og jobbet alltid med lyd. Han startet med Film/EFP, men gikk over til Studioteam i 1984. Gjennom 80-, 90- og 2000-tallet jobbet han mest med underholdningsshow og musikkproduksjoner, og var lydansvarlig for de fleste direktesendingene.

Han jobbet kontinuerlig med å dele sin kunnskap og erfaring, og var også en dedikert foreleser ved Høgskolen i Lillehammer. Der spilte han en viktig rolle i utdannelsen av fremtidens lydspesialister. De siste årene hadde han ansvaret for produksjoner som Spellemann, Gullruten, Idrettsgallaen, syv sesonger av Stjernekamp og over 200 Nytt på Nytt-sendinger.

Etter 49 år i bransjen gikk Tom Erik av med pensjon i desember 2018. I 2019 ble han i en alder av 69 år (!) nominert til Gullrutens fagpris for Stjernekamp. 6.april 2022 mottok han medaljen for lang og tro tjeneste på Kringkastingssjefens kontor. Tom Erik var glad i kollegaene sine, og stilte de siste årene med glede opp på markeringer og juryarbeid i forbindelse med Gullrutens fagpris.

Tom Erik vil bli dypt savnet av mange i NRK.

Powered by Labrador CMS