VGTV-redaktør Rolf Sønstelie og tidligere Spotify-sjef og musikkanmelder Malin Kulseth.
VGTV-redaktør Rolf Sønstelie og tidligere Spotify-sjef og musikkanmelder Malin Kulseth.

VG legger seg flate etter kritikk fra tidligere musikktopp: – Burde latt det ligge

– I dette tilfellet tok vi ikke nok hensyn, sier VG om oppførselen deres overfor tidligere Spotify-sjef Malin Kulseth.

Publisert

Mandag kveld delte Kulseth på sin Facebook-side hvordan VG-journalist Thomas Talseth gjentatte ganger hadde mast på henne våren 2018, for å få henne til å kommentere samlivsbruddet mellom henne og rapperen Lars Vaular. 

Kritikken kom som støtte, i etterkant av at musikkprofilen Christer Falck anklagde Talseth for å være ute etter ham, og å ha en vendetta mot ham, som Medier24 omtalte mandag. 

Da Medier24 omtalte Kulseths utspill like etter at det ble publisert på Facebook, ville VG ikke svare på kritikken, men ba om å få svare tirsdag i stedet.

Redaktør Rolf Sønstelie i VG har avslått fra å la seg intervjuet over telefon, men sender følgende i en epost til Medier24 tirsdag kveld:

– Det er ikke feil å rette en høflig henvendelse om et mulig samlivsbrudd mellom kjente mennesker. Men i dette tilfellet tok vi ikke nok hensyn, særlig med tanke på situasjonen Kulseth stod i, og det er vi lei oss for, skriver Sønstelie.

Samtidig legger han til at VG har beklaget oppførselen sin overfor Kulseth. Sønstelie er opprinnelig redaktør i VGTV, men har for tiden det operative redaktøransvaret for hele VG.

 

Et godt karakterdrap kan være forløsende å lese. I utgangspunktet tenkte jeg at det var deilig at Christer Falck...

Publisert av Malin Kulseth Mandag 3. august 2020

 

– Ble ringt unødvendig mange ganger

VG-redaktøren mener avisen burde latt være å gjentatte ganger kontakte Kulseth vedrørende denne saken, ettersom hun ikke svarte på de første henvendelsene deres. 

– I dette tilfellet burde vi forstått tausheten fra henne som et nei og latt det ligge. Vaulars manager ville heller ikke kommentere saken. Det vil alltid være en individuell vurdering når VG eventuelt skal rette en ny henvendelse, skriver han og legger til:

– Vi tok her ny kontakt fem dager senere og basert på et innlegg på Instagram, det skulle vi ikke gjort.

I Facebook-innlegget viste Kulseth også til at en annen, ikke-navngitt VG-journalist i 2019 hadde forsøkt å ringe henne åtte ganger etter klokken 23, i forbindelse med skilsmissen mellom henne og Vaular.

– Oppringningene sent på kvelden fra en annen VG-journalist et år senere, handlet om at vi ønsket å få bruddet bekreftet fra begge sider, etter at Vaular omtalte det i Bergens Tidende. Det ble ringt unødvendig mange ganger på kort tid, skriver Sønstelie. 

 

Kritisk til omtale av jobbsøknad

Lars Vaular og Malin Kulseth under Spellemannsprisen i 2015.
Lars Vaular og Malin Kulseth under Spellemannsprisen i 2015.

Kulseth reagerte også på at VG og journalist  Talseth hadde skrevet en sak som omtalte at hun hadde søkt på et vikariat i NRK P3 i august 2018. Saken var skrevet uten at Kulseths kommentarer ble hentet inn. 

Om det, sier Sønstelie:

– Når det gjelder saken om at Kulseth hadde søkt vikariatet som musikksjef i P3, kunne vi med fordel hentet inn hennes kommentarer, selv om det ikke var nødvendig for å kunne publisere saken.

– Kulseth var på dette tidspunkt et godt kjent navn i bransjen, og hun søkte på en av de mest profilerte stillingene i norsk musikkliv. Søkerlistene til NRK er offentlige, og VG og andre medier gjengir fra tid til annen slike søkerlister. 

Kulseth ønsker ikke å kommentere saken utover at hun «setter pris på at VG beklager og tar saken på alvor». I samme SMS legger hun også til at hun «håper de tar andres eventuelle historier også på alvor».   

Powered by Labrador CMS