Fra lukket avdeling og rett på nett: Ny humorserie fra TV 2 kommer først på Sumo

Første gang TV 2 legger ut en hel serie på nett før TV-sending. Og der møter du maniske Espen på lukket avdeling.

Publisert Sist oppdatert

TV 2s nye humorserie «Maniac» legges ut i sin helhet på TV 2 Sumo 1. desember.

- Det er første gang TV 2 legger ut egenprodusert drama for streaming, før serien har gått på tv, skriver kanalen i en pressemelding.

«Maniac» ble til under tv-eksperimentet tv-lab som gikk på TV 2 Zebra våren 2013, der poenget var å klekke ut nye tv-programmer, og seerne skulle kåre det beste konseptet.

«Maniac» var et av programmene som var med i konkurransen, og nå ser humor-serien dagens lys i ny drakt, først på TV 2 Sumo, deretter på TV 2 til våren. Serien går over 10 episoder, og alle episodene legges ut 1. desember.

- TV 2 Drama syns det er hyggelig å kunne gi Sumo-abonnentene eksklusivt norsk innhold nå i advent, så ventetiden til jul blir enda koseligere, sier dramasjef Christopher Haug.

Fantasier på lukket avdeling

Nå høres det kanskje ikke så koselig ut ved første øyekast, men ser ut som et forsøk på å lage varm humor rundt et alvorlig tema: En mann som bor på psykiatrisk avdeling og lever i sin egen verden. 

«Maniac» handler om Espen, en mann i trettiårene som er elsket av alle rundt seg.

- Hver dag framstår som en fest og det finnes ikke grenser for hva han opplever. Det er rett og slett for godt til å være sant, skriver Espen.

- Espen har rømt inn i sitt eget hodet og lever ut drømmelivet der. Egentlig befinner han seg på lukket avdeling på psykiatrisk sykehus, der han fram til nå ikke har ytret ett eneste ord. Han har flyktet fra virkeligheten og inn i en fantasiverden der han deler ”livet” med sin beste venn Håkon, men er det egentlig så ille? Han har jo det fint der han er, helt til Mina, den nye psykologen begynner å pirke i ham. Og Espen må redefinere hvilket liv han ønsker å leve, forteller Haug.

Espen spilles av Espen P. A. Lervaag og Håkon spilles av Håkon Bast Mossige.

Psykologen Mina spilles av Ingeborg Raustøl, som er aktuell med kinofilmen "Høst".  Serien er produsert av Rubicon TV for TV 2.

Powered by Labrador CMS