Presselosjen-leder Marie Melgård er denne ukens gjest i Pressepodden.

Pressepodden:

Marie Melgård sto midt i Bar Vulkan-bråket - det ga henne to tøffe erfaringer

– Vi opplevde å miste backingen fra VGs ledelse. Det var en litt interessant opplevelse, sier DN-journalisten i Pressepodden.

Publisert

I forrige uke ble Marie Melgård valgt til ny leder for Stortingets presselosje.

I denne ukens Pressepodden forteller Dagens Næringslivs politiske journalist mer om hvorfor hun ønsket vervet, og hvilken «kampsak» hun stilte til valg på.

Melgård forteller også mer om hvordan hun nå - vel fire år etter - ser på den mye omtalte Bar Vulkan-saken fra 2019.

I romjulen 2021 snakket Melgård for første gang til Medier24 om saken, og fortalte at saken hadde herdet henne som journalist.

Hun - som var en av tre journalister med byline på den første Trond Giske-saken - la heller ikke skjul på at hun var kritisk til VGs håndtering av saken.

To tøffe erfaringer

Nå forteller hun mer om hva hun mente.

– Det jeg hadde behov for å si om saken, har jeg sagt internt. Jeg har ikke noe behov for et stort og flammende oppgjør med VG i all offentlighet, sier Melgård i Pressepodden.

Hun forteller likevel at Bar Vulkan-saken hadde to spor for henne, og understreker at hun nå ikke uttaler seg som Presselosjen-leder - men tidligere VG-journalist.

Det ene var å plutselig bli en del av offentlighetens søkelys, og få journalister på tråden.

– Det er en interessant erfaring å ha med seg videre. Vi står jo i de stormene på motsatt side. Så opplevde jeg mediedrivet selv, forteller hun.

Det andre handler om VGs håndtering.

– Vi som journalister som jobber opp mot makta går jo etter de tøffeste. Da trenger vi backing for å gjøre det. De tøffeste vil forsøke å svekke deg eller saken, for å få den stoppet.

– Så plutselig i dette tilfellet - så opplevde vi å miste backingen fra VGs ledelse. Det var en litt interessant opplevelse, vil jeg si. Plutselig ble vi stående alene, sier Melgård.

– Blitt mindre stressa

Hun legger likevel til med et smil:

– Men for å være litt halvteit: «What doesn’t kill you, make you stronger». Jeg har nå i ettertid blitt mindre stressa for å stå i tøffe ting.

Melgård forteller mer om Bar Vulkan-saken i episoden og hva hun tenker om den mye omtalte internrapporten, som VG ble felt for i PFU i 2019.

Hun forteller også hvordan hun vurderer den politiske journalistikken i Norge anno 2023, og ikke minst hva hun og samboeren - Aftenpostens politiske journalist Kjetil Magne Sørenes - (ikke) snakker om ved middagsbordet hjemme.

Hør hele episoden øverst i saken, eller der du vanligvis finner podkastene dine.
For ordens skyld: VG er kjent med innholdet i episoden, og ønsker ikke å legge til noe i saken.

Powered by Labrador CMS