Den russiske TV-journalisten Marina Ovsiannikova avbildet juli 2022.
Den russiske TV-journalisten Marina Ovsiannikova avbildet juli 2022.

Russisk journalist dømt for ære­krenkelse av hæren

En tidligere redaktør i russisk statlig fjernsyn, Marina Ovsiannikova, ble torsdag dømt for ærekrenkelse av den russiske hæren.

Publisert

Ovsiannikova har blant annet i sosiale medier fordømt Russlands krig i Ukraina, og hun ble verdenskjent da hun i mars avbrøt en nyhetssending på TV med en plakat med fordømmelse av krigen.

– Bevisene bekrefter at Ovsiannikova er skyldig. Det er ingen grunn til å tvile på at de er ekte, sa dommeren da dommen falt torsdag, ifølge Reuters.

Ovsiannikova kaller saken absurd og nekter å trekke tilbake sine uttalelser.

– Det som skjer, er absurd. Krig er redsel, blod og skam. Formålet med denne rettssaken er å skremme alle i Russland som er imot krigen, sa hun.

Ovsiannikova er tidligere dømt til en bot på 50.000 rubler (cirka 6.000 kroner), men strafferammen etter torsdagens kjennelse er alvorligere – opp til 15 års fengsel for å framsette såkalte falske opplysninger om de militære.

Under protesten i mars, få uker etter invasjonen av Ukraina, holdt hun opp en plakat bak nyhetsoppleseren på Kanal 1. På den sto det: «Nei til krig. Stopp krigen. De lyver for dere».

Powered by Labrador CMS