Sigvald Sveinbjørnsson, her sammen med tyreleder Ole Jørgen Eikanger og avtroppende daglig leder Siv Remøy-Vangen i Maritime Bergen

Sigvald Sveinbjørnsson blir ny daglig leder i Maritime Bergen

Den tidligere BA-redaktøren forlater mediebransjen.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere Bergensavisa-redaktør og rådgiver for Amedia, Sigvald Sveinbjørnsson blir ny daglig leder i medlem- og klyngeorganisasjonen Maritime Bergen.

Han tar over Maritime Bergen etter Siv Remøy-Vangen, som fra årsskiftet blir toppleder og ny CEO Norwegian Electric Systems.

– Jeg gleder meg til å jobbe for den maritime næringen gjennom den svært kompetente organisasjonen i Maritime Bergen. De representerer en svært viktig bransje for Bergen og Vestlandet, som jeg ser frem til å være en del av.

Han roser avtroppende daglig leder Siv Remøy-Vangen.

– Siv Remøy-Vangen har gitt et solid fundament som vi skal videreutvikle fra, for å gjøre den maritime næringen enda bedre istand til å skaffe seg kompetanse. Fremover vil det også være viktigere enn noen gang jobbe for å sikre stabile rammevilkår. Samarbeid og dialog er noe som vil tjene alle, sier Sveinbjørnsson.

Sveinbjørnsson (42) gikk for ett år siden av som sjefredaktør i Bergensavisen, som han ledet fra 2016. Tidligere har han vært kommentator og lederskribent i Bergens Tidende, leder og redaktør i Aller Gruppen.

Styreleder Ole Jørgen Eikanger er godt fornøyd med ansettelsen.

- Styret i Maritime Bergen har jobbet bredt for å finne ny daglig leder. Sigvald sin brede erfaring skal bidra til å videreutvikle Maritime Bergen i tett samarbeid med medlemmene, sier styreleder Ole Jørgen Eikanger.

Stiftelsen Maritime Bergen har i overkant av 170 medlemsbedrifter innenfor de maritime næringene på Vestlandet. En organisasjon som med sine 25 år har og vil fortsette å jobbe for å styrke evnen til å drive maritim virksomhet i og fra Bergensregionen.

Powered by Labrador CMS