Marte Lindi blir redaktør i NRK Finnmark.
Distriktsredaktør i NRK Finnmark, Marte Lindi.

SoMe-tittel sa at barn skulle gjerdes inn etter etnisitet. Nå beklager NRK Finnmark

Mandag publiserte NRK Finnmark en sak om en planlagt barnehage som skulle skille barna etter språk. Men URL og deletittel på Facebook sa barna skulle gjerdes inn etter etnisitet. – Det er en feil fra vår side, sier distriktsredaktør i NRK Finnmark, Marte Lindi.

Publisert Sist oppdatert

NRK Finnmark publiserte mandag en sak om en barnehage i Finnmark som skaper debatt på grunn av planer om et gjerde som skal dele barnehagen i tre.

Tittelen på saken er «Vil skilje barna med høge gjerde for å redde samisk språk».

Men hvis saken deles på Facebook, kommer tittelen «Trespråkleg barnehage i Finnmark skal gjerde barna inn etter etnisitet», noe som også forekommer i URLen.

Distriktsredaktør Marte Lindi forteller til Medier24 at tittelen på saken har vært den samme hele tiden, men at her har det skjedd en teknisk glipp.

– Det er ikke riktig at de deles inn etter etnisitet, men språk. Det er en feil fra vår side. Det har ikke vært meningen i nettsaken at etnisitet skal være en del av tittelen, sier hun.

Slik ser sak og tittel ut når den deles på Facebook.

Hun forklarer at NRK har «listetittel», eller URL-tittel, som fungerer som arbeidstittel på saker som er under arbeid.

– Før vi publiserer legger vi inn hovedtittel som er tittel som skal publiseres med saken. I systemet vårt er det ikke nødvendigvis det samme, utdyper hun.

– Her har det vært samme tittel på saken publisert ut fra oss, men vi har ikke vært oppmerksom på at URL-tittelen også skulle vært endret før publisering.

Hun understreker at det ikke er gjort med overlegg, og at det heller er en teknisk svikt de burde vært mer oppmerksom på.

Hun varsler nå at det blir endret.

– Vi har gjort en feil, og det vil vi rette opp i. Vi beklager selvfølgelig det, men endrer slik at det står riktig, avslutter hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS