Øystein Fossum, Marthe Stenberg og Per Skjønberg har fått jobb i Oppland Arbeiderblad.
Øystein Fossum, Marthe Stenberg og Per Skjønberg har fått jobb i Oppland Arbeiderblad.

OA styrker laget: - Den kuleste mediejobben i Innlandet

Marthe Stenberg (34) er ansatt som SoMe-journalist mens Per Skjønberg (51) og Øystein Fossum (37) blir frontsjefer i Oppland Arbeiderblad.

Publisert Sist oppdatert

Oppland Arbeiderblad ansetter ny SoMe-journalist og to frontsjefer.

Marthe Stenberg (34) skal lede Oppland Arbeiderblads satsing på video og sosiale medier.

– Min jobb blir å sørge for at journalistikken når ut til flere og gjerne yngre lesere, sier hun. Marthe Stenberg starter i august. Hun beskriver jobben som den kuleste innen media i Innlandet.

– Jeg har ambisjoner om at det Oppland Arbeiderblad gjør skal bli mye mer synlig på sosiale medier. At vi skal være tydeligere til stede, og at vi skal nå yngre mennesker. Min jobb er å få den gode journalistikken ut på sosiale medier, vise den fram på nye måter og få den til å skinne, sier Stenberg.

– Nødt til å rigge oss

Redaktør Erik H. Sønstelie i Oppland Arbeiderblad forteller at ansettelsen av Stenberg er en del av avisens strategi mot 2025.

– Medieverden endrer seg, og OA med den. Dette vil gjøre at vi får en avis som er mye mer offensiv i sosiale medier, og som leverer mye bedre på levende bilder og lyd. Man kan like det eller ei, men vi er nødt til å rigge oss for en framtid som er helt annerledes enn papiravistiden. Gjennom teknologi åpnes det muligheter for mye god og spennende journalistikk, sier Sønstelie.

Han er svært glad for å ha fått Stenberg med på laget.

– Stenberg har lang journalistisk erfaring og har gode resultater å vise til fra innholdsmarkedsføring hvor hun senest i år har vunnet høythengende priser for sitt arbeid.

– OA viser vei

I tillegg til å ha ansvaret for OA på sosiale medier, skal hun også ha ansvaret for å gjøre OA bedre på video og podkast. Stenberg som har om lag ti år med erfaring som journalist fra Innlandet, samt erfaring fra innholdsproduksjon i Norsk Tipping og Amedia Innhold. Hun er også utdannet innen strategi og sosiale medier.

– Satsingen på sosiale medier viser at avisa er framoverlente. Jeg har sett at større aviser i Norge har gjort dette med hell, men det er nok nytt i Innlandet. OA viser vei i Innlandet. De viser at de forstår at de må inn på nye kanaler for å nå ut til nye lesere og for å være relevante for de under 40 år, sier Stenberg.

I tillegg til ansettelsen av Stenberg har OA også ansatt to nye frontsjefer. Øystein Bergrud Fossum (39) kommer fra jobben som vaktsjef i DinSide, som er forbrukerreaksjonen i Dagbladet.

Han har tidligere vært frontsjef Dagens Næringsliv og arbeidet som journalist i NRK og Romsdal Budstikke.

Per Skjønberg (51) har arbeidet som reporter og mellomleder i OA i en årrekke, men har det siste året vikariert i frontsjefrollen.

Oppland Arbeiderblad fikk i fjor prisen for beste journalistikk og beste foto i Innlandet og var også nominert med to bidrag til SKUP i år.

Avisen satser på graveprosjekter og er nominert til Årets Mediepriser i Bergen i mai for hvordan de fant nettstedet til internasjonale datakriminelle på det mørke nettet etter angrepet på Østre Toten i fjor.

Powered by Labrador CMS