Martin Beyer-Olsen (til venstre) og Lars Berrum.

Martin Beyer-Olsen med ny podkast

Martin Beyer-Olsen er klar med ny podkastserie på NRK Radio, «Norsk standup – Hva er vitsen?». 

Publisert Sist oppdatert

Martin Beyer-Olsens nye podkastserie «Norsk stand up – Hva er vitsen?» er historien om hvordan humorsjangeren standup kom til landet og hvordan miljøet og komikerne har utviklet seg til hva det er i dag. Fortalt av menneskene som var med fra start.

– Det har vært gøy å jobbe med denne podkasten fordi standup er noe jeg brenner for og vært en del av en stund. Spesielt gøy er det å snakke med komikerne som var med fra starten som ga meg et innblikk i kaoset det var å ikke ha noen etablert scene, og hvilken vei av tilfeldigheter, dusteri og kameratskap som har skapt miljøet i norsk standup. Og sånn er det jo fortsatt i dag, sier programleder Martin Beyer-Olsen.

I podkasten møter Beyer-Olsen noen av de størte navnene innen norsk humor, både fra scenen og bak kulissene. Det hele har blitt til fire episoder som går gjennom historien til sjangeren som har skapt noen av Norges aller største komikere.

– Norsk stand up har vært den største utviklingsarenaen for norsk humor de siste tiårene. Dette er et miljø som har skapt store stjerner, men der vi også har vært vitne til dramatiske fall. En kunstform hvor suksessen kan skyte i været like fort som den kan ta slutt. Det kan være nokså brutalt, samtidig som det er uhyre fascinerende, sier prosjektredaktør i NRK, Gitte Calmeyer.

Blant de lytterne møter i podkasten er Atle Antonsen, Thomas Giertsen, Sigrid Bonde Tusvik. Martha Leivestad, og Dag Sørås. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS