Ny duo: Programlederne Tuva Fellman og Niklas Baarli skal lede Verdens Rikeste Land på P3 fra slutten av august.
Ny duo: Programlederne Tuva Fellman og Niklas Baarli skal lede Verdens Rikeste Land på P3 fra slutten av august.

P3-Tuva er vant til å snakke om sex på radio: Nå blir det «fisting» og politikk om hverandre i Verdens Rikeste Land

Programlederduoen Tuva Fellman (29) og Niklas Baarli (28) i Verdens Rikeste Land lover å grave hardt under valgdekningen i høst.

Publisert

Nylig ble det klart at Tuva Fellman (29) erstatter Mathias 'Gamlefar' Nylenna (34) som programleder i Verdens Rikeste Land.

Dermed er det klart at Juntafil-programlederen blir fast makker med Niklas Baarli (28) i P3-programmet som går mandag til torsdag hver uke.

Medier24 møtte den splitter nye programlederduoen på Sagene i Oslo, der P3-profilene sitter og planlegger hvordan de skal dekke valgkampen.

Ny duo: Programlederne Tuva Fellman og Niklas Baarli skal lede Verdens Rikeste Land på P3 fra slutten av august.
Ny duo: Programlederne Tuva Fellman og Niklas Baarli skal lede Verdens Rikeste Land på P3 fra slutten av august.

Bikkje, mann og hus

Fellman, som nylig ble utdannet sexolog og har bakgrunn fra sexprogrammet Juntafil, sier at hun endelig får brukt alt hun kan i ett og samme program.

– Jeg er jo mest vant til å snakke om «fisting» på radio og nå blir det politikk. Men jeg er jo utrolig engasjert i samfunnsspørsmål, så da får det blir politisk fisting fremover, ler hun.

– Der fikk du overskrifta di, hyler makker Baarli og bryter ut i et latteranfall og flakser med armene.

Verdens Rikeste Land startet for snart seks år siden med programlederne Mathias Nylenna og nå TV 2-kjendis Stian Blipp. Programmet tar for seg ulike aktuelle saker innenfor samfunn, sport og politikk i en lettbeint tone. 

Nå som Nylenna er ute, skal Fellman prøve å finne sin rolle i programmet. Og det blir sikkert lett, mener Baarli.

– Vi har ikke tenkt så mye på hva programmet blir ennå, men det blir en markant endring. Ut går en gammel og sliten fyr og inn kommer en forfylla, ung og sprek dame, sier han og smiler.

– Blir ikke du den nye gamlefar nå?

– Ja, faen. Jeg har bikkje, mann og hus. Og Toyota Prius, sier han betenksomt og blir avbrutt av makkeren:

– Og jeg har en 29 kvadrats leilighet over et utested! Det er du som er gammel.

P3aksjonen i 2016 med programlederne Niklas Baarli, Mathias Nylenna, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase.
P3aksjonen i 2016 med programlederne Niklas Baarli, Mathias Nylenna, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase.

– Ja, og du er så mye på det utestedet at de foreslår å sette opp avtalegiro for deg, repliserer han frekt.

– Hvorfor ville du ha inn Tuva?

– Gode journalister drikker ofte og det tenkte jeg var et kvalitetstegn da vi fikk inn Tuva. Også er hun en sabla god journalist og seriøst til beinet. Veit du at hun er utdannet sexolog? Tuva er en ordentlig dame, et ekte menneske, så jeg tror at jeg får fortsette å være apekatten i programmet, sier Baarli.

– Må ikke være blodseriøse

Tuva Fellmans stemme er ikke ukjent for det norske folk etter årevis på radio i både Juntafil og Hallo P3. Men hun har også en annen side ved karrieren som dokumentarist - både på radio og i tekstformat.

Journalisten Fellman sto bak en av de aller mest omtalte dokumentarene i 2014, «Hva om jeg fikk nei?», som handlet om abort og debatten om reservasjonsretten.

Og det er akkurat det hun liker med P3 - at man kan være «dønn seriøse i et øyeblikk, for så å kødde det bort før man setter på en låt fra Kygo».

Niklas Baarli og Tuva Fellman på Sagene i Oslo.
Niklas Baarli og Tuva Fellman på Sagene i Oslo.

– Det er noe deilig med det konseptet som passer meg godt. Og det er akkurat sånn Verdens Rikeste Land er og som jeg gleder meg til å ta del i, sier Fellman, som innrømmer at denne rollen har vært en drøm for henne en stund.

Programlederne er ikke helt ukjente for hverandre.

Begge har tilholdssted på Tyholt i Trondheim og har deltatt i hverandres programmer flere ganger.

De har også sendt Hallo P3 sammen og i to år vært medprogramledere på P3aksjonen, der de har sendt til 200 timer radio sammen.

– Hvordan blir det å jobbe med Tuva, Niklas?

– Jeg gleder meg utrolig mye. En annen fordel er at programmet jar utrolig godt av å ha med en dame, for det har føltes veldig mannetungt innimellom. Også mener jeg at Tuva er jævla smart. Det går en smart fyr ut, men det kommer en smart dame inn, så jeg er rolig på det.

– Hvordan kan du dra nytte av hennes seriøse sider som journalist?

– VRL er et subjektiv program, så det er lov å mene ting som programleder - i intervjuer og i møte med caser og der er Tuva god. Hun mener masse, er tydelig og er uredd og det er den største styrken en programleder i VRL kan.

Skal ute på turné

Deres første sending blir sammen 21. august og det startet med et pang. Da skal de ut på en norgesturné sammen på 12 steder på 12 forskjellige arbeidsplasser og teste 12 yrker som driver Norge.

Det blir et oppspark til valgkampen som da er for alvor igang. 

– Jeg har jobbet med valg før og synes det er dritmoro og liker når politikere begynner den innøvde talen eller svaret de alltid gir i intervjusituasjon. For i P3 kan vi bare si: «Du, dette er P3. Det går ikke. Finn på nye nytt». Det synes jeg er kjempegøy.

– Ja, fy faen jeg hater når de starter med «Først, Tuva, så vil jeg bare si at...», ler hun.

Mathias lærer opp Tuva

Overleveringen fra Mathias til Tuva går helt strålende. Les mer her: p3.no/tuva-blir-programleder-i-verdens-rikeste-land/

Posted by NRK P3 Verdens Rikeste Land on 27. juni 2017

Baarli repliserer:

– Haha. Eller de som sier «programleder» for å få ordet. Det er ingen politikere som tør å si programleder til en programleder i P3, for de skjønner at det skinner gjennom, sier han og fortsetter:

– Det som er litt gøy med å ha valg på P3 er at statsråder og store viktige politiske folk blir dritnervøse for å komme til oss, for de er ikke vant til å snakke til vårt publikum. Det er så deilig å se at de blir mer nervøse av å komme til oss enn til en runde i Dagsnytt 18 med Fredrik Solvang, som er kanon av en journalist.

– Dere har faste politikere som deltakere i programmet, nemlig Henrik Aasheim i Høyre og Snorre Valen i SV. Nå forsvinner sistnevnte ute av Stortinget. Blir det audition da eller?

– Vi leter etter en passende politiker som ikke er ødelagt av partimaskineriet sitt. Det er jævlig vanskelig, sier Baarli.

– Ja, kan vi ha audition? Det hadde vært dritfett, ler Fellman

– Ja, X-Factor-style! Med Jan Fredrik Karlsen. «Her må du snakke ærlig om eldreomsorg». Haha, det hadde vært noe, sier Baarli.

Barnevogner og PFU

Nå som Nylenna skal over i andre oppgaver i NRK, mister man en programleder som er svært opptatt av detaljer, sier Baarli.

– Så kommer vi til å miste de gode tingene nevrose tar med seg, for gamlefar var en ganske nevrotisk type. Han sørget alltid for å dobbelsjekke og trippelsjekke. Ja, og noen ganger femdoble det. Det kommer neppe jeg og Tuva til å gjøre, så det kan glippe noen ganger.

– Så nå kommer PFU-fellelsene?

– Vi er fortsatt ikke meldt til PFU, så det får vi satse på skjer nå med Tuva. Sannsynligheten er hvert fall større nå, ler Baarli.

– Jeg ble meldt inn i Juntafil da, men ble ikke felt, sier Fellman.

Baarli forteller også at når Nylenna nå er ute, mister man også en programleder med barn. Og det kan kanskje endre noe av lyttermønsteret:

– Det taper vi jo med å ikke ha gamlefar i studio lenger, for ingen av oss er foreldre. Alle lyttere som har barn og som har kunnet finne seg i gamlefar på den måten, må finne seg i at det er to barnløse folk som står der og hater folk med barnevogn på bussen. Jeg gjør det, sier Baarli.

– Gjør du det? spør Fellman.

– Ja, faen. De forventer å få hjelp med den jævla barnevogna.

– NIKLAS! skriker hun oppgitt. For tredje gang på 10 minutter.

– Haha, spør pent hvert fall da, sier han ydmykt og lar seg temme.

Neppe for siste gang i 2017.

Powered by Labrador CMS