Vicky Schaubert i NRK

Saken om Mats «Ibelin» Steen har vippet en million side­visninger

– Helt utrolig, sier journalist Vicky Schaubert.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Historien om gamer Mats «Ibelin» Steen har tatt Norge med storm den siste uken, og nå har saken fått over en million sidevisninger. 

Journalisten bak historien, Vicky Schaubert, forteller at hun synes det nesten er litt uvirkelig. 

– Det er helt utrolig. En million er et veldig abstrakt tall, sier hun til Medier24. 

 

Mange tilbakemeldinger

Schaubert forteller at både hun, og Robert Steen, faren til Mats Steen, har fått enormt mange tilbakemeldinger etter publiseringen av saken. 

– Det har blitt mange tilbakemeldinger. Det kommer mange til Robert og også veldig mange til meg. De sier mye av det samme: De som ikke forstod dette før, de forstår bedre nå. Og de som ikke følte seg forstått tidligere, føler seg nå mer respektert og forstått, sier hun. 

Hun setter stor pris på at saken har bidratt til å gjøre avstanden mellom mange «gamere» og de som ikke har forstått seg på gaming, litt mindre. 

– Det er veldig fint å få tilbakemeldinger på at samtalene hjemme hos mange familier har endret seg til det bedre, og at avstanden mellom de som er innenfor denne verdenen og de som står utenfor har blitt mindre, sier hun. 

Hun skryter familien Steen og de andre kildene som har bidratt til saken opp i skyene. 

– Robert og de andre kildene snakker så fantastisk godt om disse tingene. Jeg kom nærmest til «dekket bord». Det var heller ikke første gang de snakket høyt om disse tingene, mye av dette sa de allerede på de nydeligste måter i begravelsen til Mats, sier hun. 

Oversettes til engelsk

Hun forteller at hun har jobbet veldig intenst med saken, og hatt stor nytte blant annet av samarbeidet med Mads Nyborg Støstad i sluttfasen.

— Han var en fantastisk sparringspartner i arbeidet med å gjøre den over 4000 ord lange saken enkel å lese, sier hun og fortsetter: 

 – Hvis du sitter på bussen og scroller ned på telefonen din, så må det være en ganske lettfordøyelig tekst. Den kan for eksempel ikke ha lange passasjer uten komma, eller andre elementer som gjør den tung å lese, sier hun. — De som jobbet med den visuelle presentasjonen i saken kunne ikke vært mer egnet.

 Fotograf Patrick da Silva Sæther har selv mye erfaring med spillet World og Warcraft (WoW), og bildene hans er en veldig integrert del av historien. 

 — utover høsten hadde jeg også flere møter med de superbegavede grafikerne Lene Sæter og Andre Håker. Lene har mye spillerfaring og for André er dette heller ikke ukjent terreng, så det var veldig betryggende. De forsto hva denne historien skulle formidle, og  jobbet godt på egenhånd, sier hun. 

Det er de to som står bak toppbildet, hvor rullestolens skygge er Mats’ avatar Ibelin.De siste dagene har hun jobbet med BBC om å oversette saken til engelsk, og forteller at jobben med å kutte ned saken, slik at den er tilpasset BBC sitt featureformat, ikke bare har vært enkel. 

– Det har vært godt og vondt på samme tid. Vi landet oversettelsen fredag kveld, og det er kappet ganske mye, men jeg håper at den har beholdt de fleste poengene og kvalitetene som folk har likt i den norske versjonen, sier hun.

Powered by Labrador CMS