administrerende direktør i MBL, Randi Øgrey er glad for Sanferdselsdepartementet utlyser nytt anbud.

Glade for nytt distribusjonsanbud fra neste sommer

Avisdistribusjon over hele landet er viktig for abonnentene og for avisenes økonomi, sier MBLs adm.dir. Randi S. Øgrey.

Publisert

Torsdag meldte samferdselsdepartementet at for å sikre fortsatt levering i hele Norge, vil de utlyse en ny anbudskonkurranse for statlig kjøp av avisdistribusjon i løpet av høsten. 

Utgangspunktet for konkurransen er kjøp av distribusjon til alle adresser som ikke dekkes av kommersielt avisbudnett. Konkurransen innebærer kjøp av avisdistribusjon på tre faste ukedager samt lørdager. Kontraktens varighet vil være ett år med mulighet til å forlenge ett år.

- Vi ser at det er stadige og raske endringer i mediebransjen og i distribusjonsbransjen. For å sikre fleksibilitet velger vi derfor en kortere kontraktsperiode enn tidligere, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. 

Det er MBL glade for. 

-Vi hadde helst sett at anbudet det første året ble på seks dager per uke, men slik ble det ikke. Nå skal vi jobbe sammen med departementet for å sikre at løsningen skal bli best mulig, slik at abonnentenes og avisenes behov blir godt ivaretatt innenfor rammen departementet setter, sier Øgrey.

- Det er bra at regjeringen er tydelig på at de ønsker å opprettholde distribusjon av papiravis i hele landet. Papiravisen har stor betydning i folks liv og mediene er fortsatt avhengig av papirinntektene for å finansiere journalistikken i mange år fremover, sier hun.

Den tidligere kontrakten har hatt en kostnadsramme på i underkant av 200 millioner kroner i året. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS