Vardens sjefredaktør Tom Erik Thorsen mener MDG blander seg for mye inn i medienes dekning.
Vardens sjefredaktør Tom Erik Thorsen mener MDG blander seg for mye inn i medienes dekning.

Debatt

Vil MDG styre mediene?

«MDG går svært langt i et ønske om detaljstyre frie og uavhengige medier, endog uten saklig grunn. Dette er et farefullt signal», skriver sjefredaktør i Varden, Tom Erik Thorsen.

 

Denne uken gikk Miljøpartiet de Grønnes toppkandidat i Vestfold og Telemark, Harald Moskvil, ut på bransjenettstedet Medier24 og mente at «Nationen liknar meir og meir ei valkampavis for Senterpartiet». Bakgrunnen var avisens dekning av en rapport fra FNs klimapanel om hvordan landbruk og påvirker klimaendringene. Moskvil «føler at» Nationen «ikkje er interessert».

Nationen har omtalt rapporten fire ganger, men Moskvil «reagerer kraftig» og er ikke fornøyd med at sakene har stått på side 10, 9, 15 og 12 i avisen. «Det seier det meste. Det er det som er poenget. Det er så viktig at det fortener førstesida. Første dagen var den på side 9, og så har det ramla bakover,» sier Moskvil til Medier24.

Bø Blad gjennomfører i disse dager en meningsmåling der de også spør folk om hva mener om en felles ungdomsskole i Midt-Telemark og om personstemmer. Fredag morgen er MDGs annenkandidat i Midt-Telemark, Helle Friis Knutzen, på NRK Telemark. Hun er lite tilfreds med at Bø Blad spør folk om saker som har vært til politisk behandling, og mener at «det er provoserende at det legges opp til en omkamp». Friis Knutzen mener at «det er heller andre saker det burde ha vært fokus på».

Enhver har rett til å være uenig i medienes prioriteringer og valgene som blir gjort i en redaksjon. I de to nevnte sakene går MDG svært langt i et ønske om detaljstyre frie og uavhengige medier, endog uten saklig grunn. Dette er et farefullt signal. Politikere skal styre og lede folkevalgte organer, ikke aviser. Eller er det slik at MDG vil styre mediene også?

Powered by Labrador CMS