Lanserer «journalistikk-lab» i Media City Bergen

Media City Bergen Journalism Lab (JoLab) skal jobbe med «innovasjon i media, og bygge kompetanse for fremtidens nyhetsrom».

Publisert

Den nasjonale medieklyngen NCE Media står bak nysatsingen JoLab, som fra januar 2020 vil jobbe fra Media City Bergen, heter det i en pressemelding fra Media City Bergen.

– I dette miljøet har vi de aller beste forutsetninger for å styrke den viktige journalistikken samtidig som vi kan skape nye verktøy for fremtidens redaksjoner og mediehus, sier Anne Jacobsen, CEO i NCE Media., sier administrerende direktør Anne Jacobsen i NCE Media (se faktaboks) i pressemeldingen. 

Journalistikk-laben skal fungere som et ressurssenter for medier, og skal samarbeide med blant annet Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen, TV 2, NRK og Schibsted og Amedia – de to sistnevnte representert ved henholdsvis Bergens Tidende og Bergensavisen.

Dette er den norske medieklyngen NCE Media:

  • NCE Media har klyngestatus under klyngeprogrammet til Innovasjon Norge, som den eneste – av 14 – innen medieteknologi. Klyngeprogrammet er statlig finansiert.
  • NCE Media er den eneste nasjonale medieklyngen i Norge.
  • Media City Bergen er medieklyngens hovedkvarter, men ikke en klynge i seg selv. MCB er en kunnskaps- og næringspark, der en del av klyngen er samlokalisert. Det siste vil sannsynligvis også bli tilfellet i Stavanger hvis medielandsbyen der realiseres.
  • Stavanger-miljøet er heller ikke en medieklynge i seg selv, men NCE Media regnes som en klynge.
  • Det er over 100 medlemmer av klyngen spredt over hele landet, samt noen i utlandet. En fjerdedel av medlemmene holder til i MCB, mens to fjerdedeler er lokalisert på Vestlandet.
  • Klyngen er også del av et stort europeisk nettverk av innovasjonshuber.

Senterleder Per Christian Magnus ved SUJO sier i pressemeldingen at ambisjonen er en felles plattform for å bygge kompetanse og innovasjon i den norske medieindustrien. 

– Vi vil samarbeide tett med JoLab, og også trekke veksler på deling og samarbeid mellom journalister, redaktører og teknologiekspertise.

Powered by Labrador CMS