Ronja Omar (30) har aldri stått på en scene før. Nå løftes hun fram foran flere hundre på Medie­konferansen

– Jeg har vært litt redd for å rekke opp hånden, sier 30-åringen, som nå skal preppes før den store finalen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Er du møkka lei av å se de samme folkene på scenen hvert år? Det er tekstdoktor Christine Calvert og Tone Helene Angsund i DRIVE McCann.

For fjerde år på rad løfter de fram talenter i bransjen for å få flere nye og ukjente stemmer på norske konferansescener. I år vant Ronja Omar (30) på audition i konkurranse med over 30 andre talenter.

– Jeg er skikkelig heldig, sier 30-åringen, som til daglig jobber som Cyber Security Sales Trainee i Atea.

– Ikke mange av meg på norske scener

Ronja Omar (30), tekstdoktor Christine Calvert og Tone Helene Angsund i DRIVE McCANN.

Blant flere titalls kandidater ble hun valgt ut til å bli coachet av Calvert og Angsund – som de har gjort med en rekke andre talenter de siste årene. Hensikten er å lage et godt foredrag under Mediekonferansen, som foregår neste helg.

Årets foredrag skal handle om IT-sikkerhet, men alle tre er hemmelighetsfulle om innholdet utover en litt vag overskrift.

Der «Nye stemmer» var tre personer i fjor, er det derimot kun Omar som fikk plass i år.

– Vi fikk bare velge ut én denne gang, men da valgte vi den aller beste og hotteste stemmen. Jeg er stolt av henne allerede, gliser Calvert og blir replisert av Angsund:

– Førsteinntrykket hennes imponerte meg kolossalt.

Omar kom til Norge som niåring fra Kurdistan. Der flyttet hun til Bodø, Bergen og Østfold, men nå bor hun i Oslo. Hun trekker selv fram sin bakgrunn som minoritetskvinne som en motivasjon for å delta i «Nye stemmer».

– Jeg er minoritetskvinne og kommer fra IT-bransjen. Det er ikke mange av meg på norske scener, ler hun og fortsetter:

– Vi trenger flere rollemodeller, og vi trenger å se en større andel av mangfoldet i Norge på norske scener.

– Hvorfor ville du bli med på dette?

– Det var en kollega som tipset meg og spurte om jeg hadde lyst til å sende en søknad til Mediaforum. Jeg var redd, det skal jeg innrømme glatt, men Trine (kollegaen) sa «dette klarer du», og det gikk en faen i meg, ler Omar.

Øvingsopplegget til Calvert og Angsund går ut på at de spisser temaet hun skal snakke om, hjelper til meg utøvelsen – og innholdet. Nøkkelen ligger i presentasjonen, sies det rundt bordet.

– Hadde ikke vært nødvendig

Coachene sier til Medier24 at de brenner veldig for å få flere nye stemmer opp på scenen – og motivasjonen er å bidra til å få opp flere talenter.

– Hadde konferansene rundt omkring jobbet ordentlig med mangfold på scener, så ville ikke dette vært nødvendig. Dessverre er det behov for «Nye stemmer», sier Angsund.

– Hva er rådet til mediekonferansene rundt omkring?

– Slutt å ta den enkleste veien. Det er veldig lett å booke de man kjenner fra før, eller de som har fått en høy score året før. Det er mange flinke folk der ute – som ikke nødvendigvis tør å rekke opp hånden. Det forsøker vi å gjøre noe med, sier Calvert.

Powered by Labrador CMS