Administrerende direktør i MBL, Randi Øgrey

MBL jubler over at 136 millioner til ytringsfrihet og demokrati er tilbake på UDs budsjett

– Det er viktig og gledelig at hele kuttet er tilbakeført i revidert statsbudsjett, sier MBLs administrerende direktør Randi S. Øgrey.

Publisert Sist oppdatert

På det reviderte nasjonale budsjettet er det satt 136,2 millioner kroner til ytringsfrihet og demokrati på Utenriksdepartementets budsjett.

Det ble klart da Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV la frem RNB tirsdag.

I en pressemelding skriver Mediebedriftenes Landsforening (MBL) at de og en samlet bransje ba i mai finanskomiteen om å tilbakeføre regjeringens foreslåtte kutt på 136,2 millioner kroner på posten for menneskerettigheter.

– Det er viktig og gledelig at hele kuttet er tilbakeført i revidert statsbudsjett, sier MBLs administrerende direktør Randi S. Øgrey.

MBL pekte på at det ville være uklokt og kontraproduktivt å kutte kraftig i denne støtten nå.

Kuttet ville fått konsekvenser for områder som ytringsfrihet, arbeidstakerrettigheter, beskyttelse av menneskerettighetsforsvarere og innsats for å fremme demokrati og rettsstat, skriver MBL i meldingen.

– Det er nettopp når disse verdiene er under press, slik vi opplever med Russlands invasjon av Ukraina, totalitære tendenser i deler av Europa og demokrati under press i andre verdensdeler, at det er både nødvendig og viktig å styrke dette arbeidet, sier Øgrey.

Powered by Labrador CMS