Seks ansatte ved journalistutdanninga på Nord universitet samarbeider om en av de største innholdsanalyser som er gjort av norsk lokaljournalistikk. Fra venstre Astrid Marie Holand, Jan Erik Andreassen, Birgit Røe Mathisen, Bengt M. Engan, Hege Lamark og Lisbeth Morlandstø (Foto: Sindre Kristiansen).

Denne uka inntar hundre medieforskere Nord universitet

På konferansen for medieforskere skal det blant annet legges fram et stort forskningsprosjekt på norske lokalmedier, skriver de i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Journalistutdanningen på Nord universitet tar denne uka imot over hundre medieforskere fra hele landet, som skal delta på Medielandskapskonferansen. Det skriver de i en pressemelding. 

De skal delta på årets medieforskerkonferanse, hvor hovedtemaet ifølge meldingen er «Det nye medielandskapet - Blindsoner og mangfold». 

Ifølge meldingen skal følgende skje: 

  • Birgit Røe Mathisen fra Nord universitet skal presentere funnene fra et stort forskningsprosjekt på innholdet i norske lokalmedier, «som kartlegger hva lokaljournalistikken handler om og hva som ikke omtales, hvem som kommer til orde og hvem som ikke får en stemme i den lokale offentligheten»
  • Rachel Howards fra Cardiff universitet skal snakke om lokalsamfunn uten lokalmedier 
  • Bente Kalsnes fra OsloMet skal snakke om «fake news» 
  • Anne Gjelsvik fra NTNU skal snakke om 22. juli-filmer og opplevelser knyttet til dette

Det skal også deles ut tre priser - en formidlingspris, en hederspris og en pris for beste masterarbeid, ifølge nettsidene til Norsk medieforskerlag

Powered by Labrador CMS