Medieministeren jubler over ny NRK-rapport: – Musikk i ørene mine

– Jeg er opptatt av å legge til rette for å ha NRK som allmennkringkaster som skal levere på kvalitet, også i fremtiden, sier Anette Trettebergstuen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kultur- og medieminister Anette Trettebergstuen er svært godt fornøyd med funnene i Medietilsynets ferskeste rapport om NRK.

Rapporten, som ble lagt frem mandag morgen, konkluderer blant annet med at NRK oppfyller oppdraget sitt på en god måte.

– Det lover godt. Det er som musikk i ørene til en medieminister som er opptatt av mediemangfoldet, og at det norske folket skal få kvalitetsjournalistikk der de bor, sier Trettebergstuen til Medier24.

Se videointervju med medieministeren og Medietilsynets direktør, Mari Velsand, nederst i saken.

Mari Velsand overleverte rapporten om NRK og mangfold til kulturminister Anette Trettebergstuen

Ministeren erkjente samtidig at mediene står i sterk konkurranse, ikke bare med hverandre, men også med store utenlandske aktører.

– Vi vet at de norske mediene, også NRK er i kraftig konkurranse, ikke minst opp mot de store tek-gigantene og jeg er opptatt av å legge til rette for å ha NRK som allmennkringkaster som skal levere på kvalitet også i fremtiden.

Nå skal Trettebergstuen og Kulturdepartementet utarbeide styringssignaler til NRK for de neste fire årene. Medietilsynets direktør, Mari Velsand, var klar på hvilke ønsker hun har til kultur- og medieministeren i tiden fremover.

– Det er selvfølgelig å legge til rette for at vi fortsatt skal ha et godt mediemangfold i Norge, der NRK er en viktig bidragsyter, men der de kommersielle aktørene også er viktige, sier Velsand til Medier24.

Og legger til:

– De utfyller hverandre i tilbudet til publikum på de ulike nivåene i samfunnet vårt.

Powered by Labrador CMS