Medietilsynet kaller inn til stormøte om NRK: Skal blant annet drøfte allmenn­kringkasterens posisjon på nett

Direktør Mari Velsand i Medietilsynet vil se nærmere på om NRK bidrar nok til mediemangfoldet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medietilsynet har fått i oppdrag av Kulturdepartementet å utarbeide en rapport om hvordan NRK bidrar til mediemangfoldet.

Oppdraget omfatter blant annet en vurdering av hvordan NRKs tilbud, sammenlignet med tilbudet til andre aktører, bidrar til innholds- og bruksmangfold, opplyser tilsynet i en pressemelding.

Hvordan NRK gjennom samarbeid med andre aktører bidrar til mediemangfold er et annet tema som skal inngå i vurderingen.

Det tredje forholdet Medietilsynet skal vurdere, er hvordan NRKs innhold, særlig digitalt, påvirker tilbudet til kommersielle aktører, og om tilbudet til publikum svekkes, skriver de.

– NRK er en sentral aktør i det norske medielandskapet. Når Medietilsynet nå starter arbeidet med å vurdere hvordan NRK bidrar til mediemangfoldet, er det viktig for oss å fange opp innspill til problemstillingene i oppdraget. Vi inviterer derfor aktuelle interessenter til et åpent innspillmøte, opplyser direktør Mari Velsand i pressemeldingen.

Medietilsynet skriver at de ønsker spesielt innspill til hvilke innholdstilbud og aktører som bør omfattes av analysene som skal gjøres, og hvilke data som best kan belyse de aktuelle problemstillingene.

Medietilsynet inviterer et bredt utvalg fra mediebransje og forskningsmiljøer til innspillmøtet, som blir i Oslo mandag 20. november. Det blir også anledning til å komme med skriftlige innspill i etterkant av møtet, skriver de.

Rapporten om NRKs bidrag til mediemangfoldet skal etter planen være ferdig i mars.

Powered by Labrador CMS