Journalistene Une Bratberg (til venstre) og Ruth Einervoll Nilsen er programledere i Vårt Land nye podkast «God bless America».
Journalistene Une Bratberg (til venstre) og Ruth Einervoll Nilsen er programledere i Vårt Land nye podkast «God bless America».

Vårt Land lanserer sin første utenriks-podkast - skal ta dypdykk i det amerikanske valget

«Hva ville Jesus stemt?», er blant spørsmålene som journalistene Une Bratberg og Ruth Einervoll Nilsen vil stille.

Publisert

Vårt Land lanserte i helgen den nye podkasten «God bless America», med journalistene Une Bratberg og Ruth Einervoll Nilsen som programledere.

Det er avisens første utenrikspodkast, og skal ta et dypdykk inn i den amerikanske kristenvelgeren, skriver Vårt Land.

Blant spørsmålene de ønsker å finne svaret på er blant annet «Hva er det som gjør Donald Trump så populær blant evangelikale kristne?» og «Hva ville Jesus stemt?».

– Midt i mylderet av den amerikanske valgdekningen vil vi tilby vår vri, med disse korte innføringene i strømninger som betyr mer enn man skulle tro, sier Einervoll Nilsen og Bratberg.

Nyhetsredaktør i Vårt Land, Veslemøy Østrem, forklarer at avisen med dette ønsker å nå ut til flere. 

– Journalistikk i dag kan nå ut til lesere og lyttere på ulike måter. De siste årene har podcastlyttingen i Norge økt massivt, og det er noe vi i Vårt Land også ønsker å utforske nærmere. Flere av våre journalister har radioerfaring, noe som kommer godt med når vi skal utvikle nye konsepter, som «God Bless America», sier Østrem.

Powered by Labrador CMS