TV 2-veteran fikk to advarsler for uanstendige tekst­meldinger til jenter. Men i stedet for å få sparken, fikk han sluttpakke

Mangeårig TV 2-ansatt som hadde utilbørlig kontakt med jenter, fikk med seg sluttpakke ut døra fra dagens ledelse.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det skriver Bergens Tidende lørdag. Avisen viser til flere kilder i TV 2 som hevder at medarbeideren fikk en advarsel etter uanstendige tekstmeldinger til en jente.

Ledelsen tok affære og - flere skal ha ønsket å sparke mannen, men det endte i stedet med en kraftig advarsel og varsel om at gjentakelser ville føre til oppsigelse.

Året etter var mannen tilknyttet et annet program i kanalen da historien gjentok seg. Men det ble ingen oppsig: Han forlot kanalen i stedet kanalen fredelig med en sluttpakke.

I motsetning til de andre omtalte sakene for mediehuset, hører denne ikke til Sporten. Og den ble behandlet av dagens toppledelse. Ifølge Bergens Tidende var avtalen godkjent av kommunikasjonsdirektør Sarah Willand og TV 2-sjef Olav Sandnes.

Willand vil ikke svare på hvorfor den ansatte fikk sluttpakke med seg, og gir det samme generelle svaret som til andre saker de siste dagene: 

– På helt generelt grunnlag avvikles arbeidsforhold som oftest ved enighet, selv der det kan være oppsigelsesgrunn.

– Siden vi aktivt ønsker å senke terskelen og oppfordrer alle til å melde fra om både gamle og eventuelt nye saker, er det naturlig at det kommer mange henvendelser fra mediene, sier hun.

– Av hensyn til de personene det gjelder og ikke minst arbeidslivets lover og regler, kan vi ikke snakke om enkeltsaker og personalsaker. Selv om disse sakene og det som skjer nå har en helt spesiell ramme, kan vi rett og slett ikke hoppe bukk over spillereglene, sier Willand videre.

Den tidligere TV 2-ansatte vil ikke kommentere saken overfor BT.

Powered by Labrador CMS