TV 2-TOPPER: Tidligere kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy (t.v.) og nåværende sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Tidligere TV 2-topp Rune Indrøy mener Vegard Jansen Hagen gir en «delvis løgnaktig fremstilling»

– Jeg reagerer meget sterkt på den fremstillingen Hagen nå gir, sier Indrøy til VG. Mener den daværende fotballsjefen fikk all informasjon om flere tilfeller av seksuelle trakassering, uten å handle.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tirsdag ble det kjent gjennom DN og VG at TV 2 visste om flere tilfeller av seksuell trakassering i over ett år, før selskapet grep inn.

En mannlig ansatt i sportsredaksjonen skal blant annet ved et tilfelle ha begynt å kneppe opp buksene sine og trykket hodet til en kvinne hardt ned mot underlivet. Ved to tilfeller skal han også ha forsøkt å sperre inne kvinnelige kolleger på hotellrommet.

Først halvannet år senere ble mannen sagt opp. Nåværende sportsredaktør og daværende fotballsjef Vegard Jansen Hagen uttalte seg slik til DN:

- Det er uholdbart og det er mitt ansvar. I løpet av denne tiden fant nye episoder sted og de kunne vært unngått om jeg hadde gjort jobben min bedre. Det er smertefullt og til dem som ble rammet er det bare å si unnskyld.

 

Avviser fremstillingen

Men Jansen Hagen sa også til mediene tirsdag at han fikk informasjonen «stykkevis og delt over mer enn et år», og at mannen ble umiddelbart avskjediget da han «til slutt fikk informasjon av samme karakter som VG referer til».

Og det er den beskrivelsen tidligere kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 nå kommenterer overfor VG:

– Jeg reagerer meget sterkt på den fremstillingen Hagen nå gir. Den er delvis løgnaktig, sier Indrøy til VG.

– Fra kvinnens side ble all informasjon gitt i det første møtet med Hagen, også om episoden inne i TV 2-lokalene. Informasjonen ble gjentatt i et senere møte og i et tredje møte med en annen mellomleder, sier han.

Det var Indrøy som til slutt sørget for at selskapet tok affære.

Kvinnen som varslet om trakasseringen bekrefter også overfor VG at den daværende fotballsjefen fikk alle opplysninger i første møte.

 

«Korrekt at jeg hadde nok informasjon»

Sportsredaktør Jansen Hagen svarer ikke konkret på påstandene, men sier dette til VG:

– Jeg står ved min uforbeholdne unnskyldning til medarbeiderne som led overlast i denne perioden. Det er helt korrekt at jeg hadde nok informasjon til å handle tidligere enn jeg gjorde i én av sakene vi dessverre har hatt i TV 2

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand sier følgende til Medier24 om saken: 

– Som ansvarlig arbeidsgiver kan vi ikke kommentere enkeltsaker. I denne konkrete saken er det likevel viktig å si at den er mer sammensatt enn det som kommer frem av dekningen til nå. Det fratar likevel ikke Vegard Jansen Hagen et ansvar, han skulle reagert tidligere, og som en konsekvens av det har flere måtte lide, sier hu. 

Tidligere administrasjonssjef Kathrine Martinsen i TV 2 sier også dette:  

– Slik jeg kjenner saken satt ikke Hagen på all informasjon fra alle involverte, som til slutt gjorde at arbeidsforholdet resolutt ble avsluttet.  Den informasjonen kom først på bordet etter jeg hadde snakket med mange av de involverte. Det er umulig for meg å vite hva som ble sagt på tomandshånd mellom Vegard og den berørte kvinnen.

- Dette skjedde før jeg begynte å jobbe der. Som sportsredaktøren også har vært tydelig på, så visste han nok til at han burde tatt grep tidligere. Derfor er det prisverdig og nødvendig at han tar ansvar og sier unnskyld, sier hun.

 

Powered by Labrador CMS