Midlertidig ansatte i NRK med musikkvideo: Harselerer og synger om «kampen om det blå kortet»

Linn-Agnete Olsen, Hildegunn Larsen og Henriette Bøe Nilsen med kreativ video om det å være midlertidig.

Publisert Sist oppdatert

NRKs journalistlag publiserte i dag en musikkvideo med de tre kvinnene, som var midlertidig ansatt i NRK Super.

Låten kan tolkes som et spark i rumpa på NRK, som har flere titalls midlertidig ansatte. I teksten rapper de:

Ingen av oss vet hva som skjer i 2016 Får vi bli, eller er det lykke til på reisen? Andre selskaper vil ha meg, men hør meg nå Jeg vil jo bare jobbe her i NRK!

Se videoen her:

NRKs journalistlag hadde nylig årsmøte. I samme statusoppdatering på Facebook, skrev de at NRKJ har vedtatt ny politikk:

NRKJ mener at kampen om det blå kortet bør være mer rettferdig enn i dag!

Vedtatt utspill fra NRKJs årsmøte 2016: NRKJ vil at midlertidig ansatte og vikarer skal kunne søke på internt utlyste stillinger i NRK. NRK går i dag glipp av gode kandidater til ledige stillinger, og en gruppe ansatte i NRK diskrimineres. Dette er personer som redaksjonene har brukt ressurser på å drive opplæring av, og som har opparbeidet seg en kompetanse og erfaring NRK nettopp kan tenkes å søke etter i disse utlysningene. NRKJ mener NRK kan kutte tids- og ressursbruken i ansettelsesprosesser, og øke muligheten til å få ansatt den riktige kompetansen, dersom vikarer også gis lov til å søke.

Takk til Linn-Agnete Olsen, Hildegunn Larsen og Henriette Bøe Nilsen. (Hildegunn og Henriette har nå fått jobber i eksterne produksjonsselskap, mens Linn-Agnete fortsatt klamrer seg til M-kortet.)

Powered by Labrador CMS