Kirsti Kringstad, journalist i NRK Trøndelag.

#MinMetode:

NRK-journalist Kirsti Kringstad: – Har mer enn én gang lidd av byline-syken

NRK-journalist Kristi Kringstad forteller om sine journalistiske metoder i Medier24s spalte #MinMetode.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I spalten #MinMetode ønsker Medier24 å få journalister til å fortelle om sine metoder og tanker om hvordan journalistikk best utføres.

Denne gang er det journalist i NRK Trøndelag, Kirsti Kringstad, som svarer på Medier24s seks spørsmål om alt fra undervurderte og oppskrytte kvaliteter, og favorittspørsmål.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist?

– Den kritiske sansen, kanskje? Og så tror jeg det er en fordel at jeg har stor glede av å formidle med klart, poengtert og enkelt språk. Det som er tørt eller vanskelig kan fortelles fengende.

– Har du et favorittspørsmål som ofte gir gode svar?

– Hvorfor?

– Hva skulle du ønske du fikk mer tid til i hverdagen som journalist?

– Definitivt å jobbe mer i team. De siste månedene har jeg arbeidet tett med de to gode kollegene mine, Frida J. Krüger og Thor Amund Hagen. Vi har jobbet med et graveprosjekt om seksuelle overgrep mot barn. Jeg tror jeg har lært noe nytt av dem nesten hver dag. Teamarbeid gjør meg dessuten hakket modigere. I en hektisk journalisthverdag er det fort gjort å havne i sin egen boble med sine egne saker. Jeg vil gjerne jobbe mer i team, med stort og smått.

– Hvilke kvaliteter er de mest undervurderte som journalist?

– Tålmodighet. Det er ikke tilfeldig at det kommer fra meg. Jeg har alltid vært en utålmodig person. Og som journalist har jeg mer enn én gang lidd av bylinesyken når jeg har holdt på med noe som krever tid og utholdenhet. Jeg øver på å bli mer tålmodig, både overfor meg selv, kolleger og andre. Jeg synes tålmodighet bør vurderes som en viktig journalistisk kvalitet på lik linje med for eksempel effektivitet. Dette betyr ikke at jeg noen gang vil synes det er ok å bli slått på en breaking-sak av en konkurrent! Aldri! Hehe.

– Hvilke kvaliteter er de mest oppskrytte som journalist?

– Evnen til aldri å ta fri. For det første har jeg trøbbel med å tro at noen kan holde det gående i et banka kjør og fortsatt levere kvalitet. Jeg tror journalister som klarer å trekke ut kontakten innimellom, kommer tilbake med enda mer giv og motivasjon. Og ikke minst flere og bedre ideer. En klok kollega sa til meg en gang: «Skaff deg en hobby».

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Hvis jeg hadde en klar oppfatning av at et tema er spesielt underdekket, ville jeg forhåpentligvis allerede ha gått inn i det. Men generelt synes jeg godt vi kunne laget mer konstruktiv journalistikk, gjerne om temaer som i utgangspunktet kanskje er mørke og tunge. At vi oftere kunne gått en ekstra runde for å formidle håp.

Powered by Labrador CMS