TV3-SJEFER: Morten Micalsen (nummer to fra venstre) gir seg som administrerende direktør for MTG TV og TV3. Her fra TV3s 30-årsjubileum i januar, sammen med tidligere MTG-sjef Trygve Rønningen, TV-nestor Kalle Lisberg og MTG-sjef Morten Aass.

Etter fire år som TV3-sjef, var det ikke plass til Morten Micalsen i «nye MTG». Nå blir det sommerferie og tenkepause

- Jeg er stolt over hva vi har fått til, sier Micalsen om tre år med nye rekorder, Viafree-lansering og turbulente tider i TV-bransjen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag ble det klart at Morten Micalsen (51) går av som administrerende direktør for MTG TV og TV3, noe Kampanje meldte først.

Micalsens jobb slås i praksis sammen med stillingen som sjef for hele MTG Norge - en posisjon Morten Aass (56) fortsetter i.

Micalsen uttaler fredag at han egentlig hadde tenkt å bli tre år da han begynte i 2014, og nå har han blitt fire.

- Vi avslutter på et godt tidspunkt, og begge parter er fornøyde. Vi har levert gode resultater, det har vært en spennende reise, som jeg er stolt og fornøyd over å ha vært med på, sier Micalsen.

På direkte spørsmål bekrefter han at stillingen hans i praksis «ble borte»:

- Jeg kom inn for å snu utviklingen og styrke TV3s posisjon i TV-markedet. Det har vi klart. Nå går hele MTG-konsernet over i en ny tid, og da oppstår det behov for endringer, sier Micalsen.

- Nå var jeg den eneste gjenlevende TV-sjefen i systemet, og det er rimelig å se på hvordan man organiserer arbeidet - og alt som handler om levende bilder. Som leder i denne bransjen, noe jeg har vært i mange år, må du være åpen for endringer - også når de omfatter deg selv, legger han til.

Etter at MTGs storfusjon med TDC/Get ikke ble noe av, valgte det svenskeide mediekonsernet å dele seg i to. TV/mediedivisjonen bytter nå navn til Nordic Entertainment Group, noe som vil si at MTG-navnet snart blir helt borte i Norge. Selskapet vil i Norge blant annet omfatte TV3, P4 og flere produksjonsselskaper - samt Viaplay og Viasat.

 

Medier24 har gjort en håndfull intervjuer med Micalsen de seneste åra - her fra TV3s 30-årsjubileum i vinter:

 

- Mange gyldne øyeblikk

Micalsen sier at han vil se tilbake på disse årene som en «veldig fin tid i karrieren», med mange gyldne øyeblikk - og har satt stor pris på tilbakemelding fra kolleger i dag.

- Hvilke høydepunkter trekker du fram på en dag som dette?

- Jeg synes det er utrolig gøy at vi har satt mange seerrekorder i en tid hvor lineær TV er utfordret. Det er også godt at vi har prestert så bra økonomisk som vi har gjort. Og ikke minst at vi har kommet så langt digitalt med strømmetjenesten våre .

- En av dine viktigste satsinger har vært å bygge opp en katalog av norske dramaserier. Nå får du endelig tid til å se på dem?

- Haha, det kan du si. Det er jo den største utfordringen når man skal se på serier. Nå slipper jeg den utfordringen - for en periode i hvert fall!

- Nå forlater du TV-bransjen, i hvert fall foreløpig. Er det en bransje på vei mot stupet, eller en lysende framtid?

- Det er en bransje i kontinuerlige endringer. Og vi komme til å se minst like store i årene som kommer. Men jeg har definitivt troa på levende bilder framover, sier Michalsen.

- Jeg er egentlig mer bekymret for å få barn og unge til å lese det skrevne ord, legger han til.

 

Lang ferie og tenkepause

For når man slutter i en sånn jobb, skjer det gjerne på denne måten: Man slutter på dagen, får med seg en god slump penger - men også et forbud mot å jobbe andre steder en periode.

- Trygve Rønningen måtte gå ni måneder i hagen for noen år siden. Hvor grønn skal din hage bli?

- Haha, det hadde jeg ikke klart. Heldigvis slipper jeg å gå så lenge. Men det blir en etterlengtet og ekstra lang sommerferie, og jeg kan ikke gjøre noe særlig jobb før 1. Oktober, sier Micalsen.

Den avtroppende TV3-sjefen har en lang og innholdsrik karriere fra blant annet TNS Gallup og Mindshare bak seg. Han vet ikke helt hvor neste stopp blir, men holder mulighetene åpne:

- Jeg har noen spennende muligheter, men nå skal jeg innvilge meg et par måneder mental pause for å nullstille litt. Så kan det også være at jeg realiserer noen ting jeg har lyst til å gjøre.

- Skal jeg lese deg slik at du da enten «tar en jobb», eller starter noe selv?

- Det kan du lese. Valget står mellom å gjøre noe i den gata jeg har vært i de siste 20 åra, eller starte noe helt nytt. Så får vi se hva det blir…

 

 

 

Powered by Labrador CMS