Cecilia Brækhus i VR? Det kan du nå få fra MTG i TV-husets nye app.
Cecilia Brækhus i VR? Det kan du nå få fra MTG i TV-husets nye app.

MTG tror på VR og lanserer appen Viareal. Allerede neste helg kan du se Champions League-finalen i «virtual reality»

Sender seerne rett inn i det som skjer, og lover både sport, spill, natur og andre opplevelser.

Publisert

MTG lanserer nå appen Viareal, en virtual reality (VR)-app - som skal gi brukere i hele Norden såkalte interaktive opplevelser.

Gjennom briller, mobiltelefon eller annet utstyr gir VR brukerne muligheten til å oppleve levende bilder i «360 grader» - som om man var til stede der det skjer.

Ambisjonen bak Viareal er ifølge MTG å tilby både eksklusivt VR-innhold og tilleggsmateriale til eSport-eventer, MTG-innhold på både lineære TV-kanaler og strømmeplattformer – og ikke minst til globale sportsarrangementer:

E-sport i VR.
E-sport i VR.

 

Viser Champions League-finalen i VR 

- Allerede lørdag 3. juni kan Viareal-brukere se UEFA Champions League-finalen i VR for første gang, melder MTG.

Og beskriver videre appen slik:

- Gjennom Viareal skal seerne kunne hoppe rett inn i det som skjer, enten det er et besøk i garderoben til sitt favorittlag eller en virtuell tur inn i MTGs mest populære egenproduksjoner. Eksklusive VR-opplevelser som blant annet ekstramateriale til store sportsbegivenheter som boksestevnet «Nordic Rumble» og ESL og DreamHacks’ globale esport-konkurranser er tilgjengelig i Viareal-appen i dag.

Viareal er tilgjengelig via Google Play, App Store og Oculus Gear VR store, og er ifølge MTG kompatibel med alle de nyeste Android- og iOS-enhetene og med Gear VR-kompatible mobiltelefoner. 

 

Appen Viareal skal ta deg med på ekstraordinære naturopplevelser.
Appen Viareal skal ta deg med på ekstraordinære naturopplevelser.

 

Skal lage både sport og natur

Viareal skal også tilby originale produksjoner skreddersydd for VR-plattformer og headset:

Morten Aass - administrerende direktør for MTG Norge.
Morten Aass - administrerende direktør for MTG Norge.

- De første smakebitene finnes allerede i appen, som «Nordic Haute Route», en spektakulær reise fra Tromsø til Bodø med båt og ski, og «Norwegian Love», en historie om et par på kjærlighetstur som havarer og ender opp på en øde øy utenfor Tromsø, melder MTG. 

- I MTG Norge jobber vi aktivt med å utvide bredden i våre produkter, og vi tror det ligger mye spennende i skjæringspunktet mellom innhold og teknologi, sier Morten Aass, administrerende direktør i MTG Norge.

- Vi er i stadig utvikling for å imøtekomme endrede brukermønstre hos publikum. UEFA Champions League-finalen er en spektakulær mulighet til å begynne å utforske denne teknologien, fortsetter han. 

MTG tar også mål av seg å akselerer utviklingen av det nordiske VR-miljøet - og vil samarbeidet med eksterne produsenter for å lage originale produksjoner. TV-gruppen støtter også kreative utdanningsinstitusjoner i hele Norden som utdanner neste generasjons VR-talenter.

Digitaldirektør Trygve Refvem i MTG Norge jobber gleder seg til å teste ut mulighetene Viareal byr på:

- Viareal og VR-produksjoner illustrerer den teknologiske utviklingen vi ser rundt underholdning. I MTG Norge jobbes det med flere spennende prosjekter med både interne og eksterne krefter. Vi gleder oss til en enda sterkere fokus på innovasjon utover året!

 

Powered by Labrador CMS