Klockan 13 prick i Svenska Akademiens hrsal stiger stndige sekreteraren Horace Engdahl ut genom drren fratt tala om att engelske dramatikern frfattaren Harold Pinter fick Nobelpriset i litteratur 2005 / press massmediaAkademier Svenska Akademien / Litteratur Priser / Nobelpriset Nobelfesten 2005 /Engdahl Horace Sit / Yrken Journalist Journalister /

Viaplay lager dokumentarserie om overgrepene som stoppet Nobelprisen i litteratur

The Prize of Silence er en dokumentarserie om hendelsene som nesten knuste det Svenska Akademien som deler ut Nobelprisen i litteratur.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Høsten 2017 ble Svenska Akademien, som deler ut Nobelprisen i litteratur, anklaget for å vite om seksuelle overgrep begått av kulturprofilen Jean-Claude Arnault – uten å handle.

Nå lager Viaplay en dokumentarserien om skandalen, kalt The Prize of Silence.

Det opplyser NENT i en pressemelding.

I The Prize of Silence møter man flere av kvinnene som ble utsatt for Arnault, samt akademimedlemmer og internasjonale eksperter.

Serien er produsert av Joel Karsberg, en av skaperne bak den internasjonale suksessen Surviving R. Kelly.

The Prize of Silence har premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay til høsten.

– Jeg husker øyeblikket ekstremt sterkt. Vi var midt i produksjonen av Surviving R. Kelly da denne forferdelige historien utspilte seg. Selv da forsto vi at det var mye mer bak Nobelprisen i litteratur som ble stoppet enn det som ble rapportert. Jeg er stolt over å samarbeide med NENT Group og Viaplay for å gi en plattform for ofrene til å dele sine historier og bidra til å belyse seksuelle overgrep innenfor elitens maktområder, sier Joel Karsberg.

Powered by Labrador CMS