Viaplay lanserer ny Oslo-serie

Pia Tjelta har hovedrollen i «Made in Oslo», som vil belyse ufrivillig barnløshet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Pia Tjelta spiller en fertilitetslege som nekter å gi opp drømmen om å få egne barn i den nye Viaplay-produksjonen «Made in Oslo». 

Serien har akkurat startet innspilling og er en grønn produksjon med et betydelig fokus på lokale og kortreiste leverandører, opplyser NENT.

Elin (Pia Tjelta) driver en fertilitetsklinikk med eksmannen, og er sindig og profesjonell i sin behandling av pasienter som ønsker det samme som henne selv - barn. På privaten kjemper hun en maktesløs kamp mot sin egen biologiske klokke.

Kathrine Valen Zeiner (Wisting, Valkyrien, Øyevitne) er serieskaper og manusforfatter. Ifølge Zeiner er ambisjonen å engasjere seerne til å tenke over hva slags samfunn de vil ha.

– Jeg vil at Made in Oslo skal favne besettelsen og inderligheten i et uoppfylt barneønske. Hovedkarakteren Elin risikerer ekteskap, stedatter og karriere for å oppfylle drømmen om å bli mor. Det er både irrasjonelt og dypt forståelig på samme tid, forteller Zeiner.

Made in Oslo regisseres av Marit Moum Aune, prisvinnende teaterinstruktør og koreograf (Hedda Gabler, Ghost – Ibsens Gjengangere) med dramaerfaring fra serier som Harry & Charles og Kampen for tilværelsen.

Serien produseres av Nina B. A. Figenschow og Ingunn Sundelin i Tordenfilm for Viaplay og Nordic Entertainment Group (NENT Group). Det er en «kortreist og grønn» produksjon, med miljøvennlige og fornuftige valg i alle ledd av produksjonen.

Powered by Labrador CMS