Pave Frans tar et oppgjør med netthets og troll

Paven - som selv er en aktiv tvitrer - med ny uttalelse om netthat og sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Roma (NTB-AFP): Pave Frans tar et oppgjør med den aggressive tonen og sjikanen i mange nettdebatter.

Samme dag som paven møtte Apple-sjef Tim Cook i Vatikanet, sendte han ut en uttalelse hvor han understreker at digital teknologi og internett kan bringe folk sammen, men også skape dype sår.

– Ordene og handlingene våre bør vare slik at de hjelper oss alle til å flykte fra de onde sirklene av fordømmelse og hevn, som fortsetter å forlede individer og nasjoner, og oppmuntrer til hat, skriver paven, som selv er en aktiv Twitter-bruker.

Han understreket at det er viktig at alle følger de samme levereglene i cyberspace som i hverdagen.

– Det er ikke teknologi som bestemmer om kommunikasjonen er pålitelig eller ikke, men heller menneskenes hjerte og vår kapasitet til å bruke de midlene vi har tilgjengelig på en klok måte.

Pave Frans er kjent for å være teknologiinteressert. Han har eid flere iPader, og har brukt dem til å skrive tweets til millioner av følgere verden over.

– Den digitale verdenen er en offentlig plass, en møteplass hvor vi enten kan oppmuntre eller nedverdige hverandre, delta i en meningsfull diskusjon eller i urettferdige angrep. Sosiale nettverk kan forenkle vennskap og fremme det gode i samfunnet, men de kan også føre til ytterligere polarisering og oppdeling mellom individer og grupper, skriver paven.

Vatikanet har ikke gitt noen detaljer om møtet med Apple-sjefen, som etterfølger et møte med Google-toppen Erik Schmidt i forrige uke.

Slik møter Paven 8 millioner følgere på Twitter:

Powered by Labrador CMS