Rapport viser at statsstøtte til TV 2 kan virke mot sin hensikt og ikke føre til at ressurser blir brukt på nyheter

Det kommer fram i en ny rapport fra NHH - som er bestilt av kanalens argeste konkurrent.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): En ny rapport fra NHH hevder at statsstøtte til TV 2 kan virke mot sin hensikt og ikke føre til at ressurser blir brukt på nyheter.

– Det virker utopisk å tro at politikerne med noen rimelig grad av sikkerhet kan anslå TV 2s ressursforbruk på nyheter om de ikke får støtte, skriver de to NHH-professorene Hans Jarle Kind og Øystein Foros i rapporten.

Rapporten er bestilt av TV 2s arge konkurrent i kampen om TV-seerne, TV Norge-eier Discovery Networks og toppsjef Harald Strømme, skriver Kampanje.

Hos Discovery fastslår man at rapporten langt på vei slår beina under den såkalte Bjørnenak-rapporten, som i 2014 konkluderte med at det vil være lønnsomt for TV 2 å kutte i nyhetssatsingen.

Ifølge rapporten gir TV 2s nyhetsproduksjon isteden kanalen et viktig kommersielt fortrinn. NHH-professorene spekulerer på at TV 2 vil bruke store deler av en statsstøtte på økt utbytte til den danske eieren Egmont, økt oppkjøp av sportsrettigheter og økt satsing på Sumo og den digitale virksomheten.

Rapporten kommer kun få dager før det regjeringsoppnevnte Mediemangfoldsutvalget skal legge fram sine forslag om hvordan TV 2s rolle som allmennkringkaster skal være.

Powered by Labrador CMS