Snorre Valen, politisk redaktør i Nidaros

Pressepodden

Snorre Valen: – Mange i pressen forstår ikke hvor privilegerte de er

Politisk redaktør Snorre Valen i Nidaros snakker ut om å gå dundrende konkurs med et avisprosjekt, om overgangen fra politikken - og hårsåre redaktører.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Han startet Arbeideravisa som gikk dundrende konkurs i 2008, klatret i stedet til topps i politikken for SV og nylig tok han på ny fatt på avislivet - nå som politisk redaktør i lokalavisa Nidaros i Trondheim.

Snorre Valen drev aktiv mediekritikk da han var stortingsrepresentant - og nå som han ser begge sidene av bordet, så er han ikke nådig i sin kritikk:

– Jeg tror at mange som jobber med meninger i norsk presse ikke forstår hvor privilegerte de er, hvor mye makt de har og hvor lite til ansvar de må ta. Som politisk redaktør får jeg alle de «morsomste» oppgavene en politiker har, men jeg slipper alt det harde arbeidet og ansvaret, sier han.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

Valen snakker også i Pressepodden om overgangen fra politikken til journalistikken - og at det har vært enklere enn han trodde.

Og han er krystallklar på at han ikke lenger er politiker - og alle meninger skal tas i mot med det samme kritiske blikket.

– Alle vet hvor jeg kommer fra politisk, så alle kan også tenke seg til hvordan jeg ser verden. Men det gjør jeg nå fra et uavhengig ståsted der jeg selv bestemmer og fortolker politikk gjennom Nidaros - og det synes jeg ikke er noe farlig. Det hadde vært et større problem om ingen visste hvor jeg sto politisk og jeg skrev de samme tingene som jeg gjør. 

 

  • Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.
  • For ordens skyld: Erik Waatland og Snorre Valen jobbet sammen i Arbeideravisa i 2008 og førstnevnte er nær venn med hans bror og har omgått begge privat.
Powered by Labrador CMS