Åtte timer på overtid forhandler NRK og NJ fortsatt for å unngå streik

- Jeg håper vi skal komme til enighet, sier mekler Anne Cathrine Frøstrup torsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Det var torsdag morgen håp om at partene i NRK-meklingen skulle klare å bli enige om en løsning – åtte timer på overtid – ifølge mekleren.

– Det har vært en lang og krevende natt. Partene har arbeidet hardt. Når jeg står her nå, er det fordi jeg håper vi skal komme fram til en enighet, sier mekler Anne Cathrine Frøstrup til NRK torsdag morgen.

Fristen for NRK-meklingen gikk ut ved midnatt. Da sola gikk opp over hovedstaden torsdag morgen, var det fortsatt ikke noen avklaring på meklingen.

Totalt er det varslet streik for rundt 1.700 medlemmer i Norsk Journalistlag (NJ) og 685 LO-medlemmer dersom partene ikke blir enige. En NRK-streik vil trolig få store konsekvenser, spesielt for direktesendt radio og TV, nyhetssendingene og nyhetsdekningen på nett.

En streik vil i tillegg ramme Eurovision-finalen lørdag og 17. mai-sendingen. I tillegg kan suksesserien «Skam» bli berørt, og NRKs kamper i fotball-EM kan gå uten norske kommentarer dersom det blir en langvarig streik.

Åtte timer på overtid var partene fortsatt innstilt på å jobbe mot en enighet i lønnsoppgjøret. Frøstrup medgir at «det er utfordrende» å finne en felles vei gjennom en rekke momenter som ligger på bordet.

– Det handler om penger og prinsipper, detaljer og de store linjene. Så det er faktisk her som det er ellers at intet er på plass før alt er på plass, sier Frøstrup.

Powered by Labrador CMS