Hotellstreik skaper krøll i Bergen og festivalsjef oppfordrer til samsoving. NRK-konflikt kan også gi trøbbel

- Har du sjans til å bo med en kollega, eller bo privat, hører vi gjerne fra deg, sier festivalsjef Guri Heftye.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag kveld starter Nordiske Mediedager i Bergen, med selve konferanseprogrammet fra torsdag.

Men for noen kan det bli en litt annerledes mediefestival: Radisson Hotel Norge har nemlig helt stengt for tida, som følge av hotellstreiken.

Her skulle hele 347 rom vært fylt opp av deltakere, gjester og foredragsholdere til årets mediedager.

Og nå må alle disse få nye rom.

- Vi har kontroll på våre gjester og foredragsholdere, men er ikke helt i mål med alle påmeldte. Vår kongresspartner Kongress & Kultur jobber på spreng med å finne rom til alle som skulle bo på Hotel Norge, sier Guri Heftye om situasjonen.

Hun gikk på Facebook tirsdag ettermiddag ut med en munter oppfordring om å gjøre en innsats, dersom du er en av de heldige som har rom på andre hoteller og har plass. Eller kanskje kan sørge for at det blir et rom ledig.

- Har du sjans til å bo med en kollega, eller bo privat, hører vi gjerne fra deg. Ta kontakt med Kongress & Kultur og gi beskjed!, skriver Heftye, under hashtagen #samsoving #gruppedynamikkipraksis

- Så dere oppfordrer rett og slett folk til å dele seng de neste dagene...?

- Hehe, vi skal nok få det til - og folk får seg et sted å bo! Men det er viktig at deltakere melder fra til Kongress & Kultur, så kan vi koordinere dette.

- Har man noen forventning til at streiken kan løse seg de neste døgnene?

- Der vet vi ikke annet enn det nyhetsbildet melder fra time til time, og det kan jo skje når som helst. Da er Hotell Norge oppe igjen med en gang. Men vi kan ikke planlegge ut fra det, sier hun.

NRK-ansatte må reise hjem hvis det blir streik

Enda en streik kan forøvrig skape problemer for mediedagene: Dersom det blir streik i NRK fra torsdag kveld, får ingen NJ-ansatte delta eller bidra på Nordiske Mediedager eller Gullruten. Senest tirsdag ble det sendt ut nye beskjeder fra NRK om hvordan dette blir regulert.

I skrivet fra toppledelsen heter det blant annet:

NRKs arbeidsgiveransvar opphører ved streikens start, og de streikende skal derfor ikke utføre arbeid eller oppdrag for NRK. Følgelig opphører også deltakelse for NRK på Mediedagene eller Gullruten.

Vårt internreglement tilsier forøvrig at man ikke kan ta oppdrag for andre uten NRKs godkjennelse, og denne godkjennelsen opphører ved streik.

- NJ har ikke ønsket å ramme mediedagene eller Gullruten, og beklager sterkt NRKs valg, skriver NRKJ-leder Richard Aune i en e-post på vegne av de NJ-organiserte som kan bli tatt ut i streik.

Festivalsjef Guri Heftye bekrefter at hun også har fått denne informasjonen Det betyr at det kan bli færre deltakere - men ikke minst kan flere programposter med NRK-ansatte som programledere ryke.

- Her har vi fått beskjeder og kontrabeskjeder hele tida. Dette er ikke noe vi kan gjøre noe med, annet enn å håpe at partene kommer til enighet, sier Heftye.

- ...men bortsett fra det?

- Bortsett fra det er det tipptopp stemning, høytrykk på hele Vestlandet og solbriller på nesa! Så vi er klar for mediedager.

Powered by Labrador CMS