Nordiske Mediedager avlyses: – Krevende tider og en tung dag

– Vi håpet i det lengste at vi kunne arrangere Nordiske Mediedager i mai, men slik utviklingen har vært den siste tiden, ble det bare mer og mer åpenbart hvilken vei det bar, sier festivalsjef Guri Heftye.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Koronakrisen går utover Nordens største årlige mediefaglige konferanse, som til vanlig samler rundt 2.000 deltakere fra mediebransjen.

Nå har arrangøren måttet avlyse som en følge av koronakrisen. Det opplyser festivalsjef Guri Heftye.

– Dette er krevende tider for alle og en tung dag for oss. Vi håpet i det lengste at vi kunne arrangere Nordiske Mediedager i mai, men slik utviklingen har vært den siste tiden, ble det bare mer og mer åpenbart hvilken vei det bar.

Ettersom Nordiske Mediedager avlyses, avlyses også Medieleder 2020 i regi av Norsk Redaktørforening og Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Medieleder skulle gått av stabelen rett i forkant av Nordiske Mediedager. 

- Vi beklager at vi må avlyse vårens viktigste møteplass for medieledere. Heldigvis lot Hotel Norge oss avbestille konferansen uten ekstra kostnader, og ingen av de påmeldte blir belastet noen utgifter, sier Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening (NR) og Randi Øgrey, adm. direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) i en melding. 

MBL skulle ha arrangert årsmøte under konferansen. Nå utsetter de sitt årsmøte til høsten, står det i meldingen. 

– Et solidarisk ansvar

Til årets konferanse hadde de booket alt fra den amerikanske reporteren Jim Acosta til skaperen av Graham Norton-show - og en rekke andre ting de ikke har gått ut med ennå.

Heftye sier at de hadde gledet seg stort til mai, men at de måtte innse at koronakrisen også gikk utover dem.

Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2 og for anledningen styreleder i NMD.

– Mediedagene har verdens beste deltakere og vi hadde gledet oss til å presentere et fantastisk program i mai. Nå vet vi at gruppa er skuffa, og vi kan bare beklage. Behovet for erfaringsdeling er ikke blitt mindre etter dette og vi lover å komme knallsterkt tilbake.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 er styreleder i Nordiske mediedager. Hun forteller at alle som har jobbet med årets program har gjort en kjempejobb, men at de måtte avlyse.

– Vi har et solidarisk ansvar for ikke å bidra til ytterligere smittespredning, og akkurat nå er det krevende tider for hele Norge. Programmet er av svært høy kvalitet, og det er selvsagt trist at arrangementet avlyses. Men mediebransjen må nå konsentrere seg om det viktige samfunnsoppdraget vi har med å informere befolkningen i disse krisetider, så kommer Nordiske Mediedager sterkt tilbake.

Powered by Labrador CMS