Marianne Furevold-Boland blir ny dramaredaktør i NRK

Marianne Furevold-Boland blir ny dramaredaktør i NRK

Marianne Furevold-Boland kommer fra stillingen som eksekutiv produsent i NRKs dramaavdeling.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver NRK i en pressemelding.

Marianne Furevold-Boland er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), og har lang erfaring som både skuespiller og som programleder i NRK, før hun selv begynte å produsere radio og TV for barn og voksne.

Furevold-Boland forteller at det er fantastisk å få lov til å være med på å skape historier som hun håper åpner opp hoder og hjerter, og kan skape arenaer for samtaler og undring.

– At jeg nå får muligheten til det som redaktør for NRK Drama, sammen med alle de flinke folkene i NRK og i det norske drama miljøet, er jeg veldig glad og takknemlig for, sier Furevold-Boland.

I tre år var hun produsent for en av NRKs største suksesser gjennom tidene, Skam. Hun begynte som eksekutiv produsent i dramaavdelingen i 2017, og har siden hatt ansvaret for prosjekter som Livstid, Exit, Lykkeland, Verden er min og Norskish.

– Jeg har vært privilegert som har hatt muligheten til å jobbe med dette i NRK i nesten et helt liv, og jeg ser frem til å fortsette å finne og løfte det beste innholdet for publikum som NRKs dramaredaktør, sier hun.

Konstituert direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, Charlo Halvorsen, er veldig fornøyd med å få Furevold-Boland med som ny redaktør for dramaavdelingen.

– Vi er overbevist om at Marianne vil være med på å både ivareta og forsterke NRKs posisjon på norsk drama i årene som kommer, sier Halvorsen.

Marianne Furevold-Boland tar over jobben etter Ivar Køhn, som tidligere i år meldte overgang til Rubicon.

Powered by Labrador CMS