NRK Møre og Romsdal sender tre timer direkte om padder i dag. Illustrasjonsfoto.
NRK Møre og Romsdal sender tre timer direkte om padder i dag. Illustrasjonsfoto.

I dag sender NRK Møre og Romsdal tre timer direkte fra en paddekoloni

Årsaken er den gigantiske paddekolonien som har etablert seg der.

Publisert

Saken er gjengitt med tillatelse fra Radionytt. Les flere saker fra Radionytt her.

I dag sender NRK Møre og Romsdal tre timer med radio fra Austefjorden i Volda. Årsaken er den gigantiske paddekolonien som har etablert seg der.

Tidligere har lokalkontoret også sendt direkte fra paddevandring og paddeparring. Sendinga vil gå direkte på NRK P1, og en flerkameraproduksjon sørger for at man kan se alt i en nettsending på nrk.no/mr.

– Det blir reine 17. mai-stemninga ved paddestatuen denne dagen, forteller programleder, Pål Kristian Lindseth til sin egen nettside. På Fyrde i Austefjorden finner man en av Skandinavias største paddekolonier.

Faktisk er man så stolt av denne kolonien at det er plassert en massiv paddestatue ved siden av veien. NRK Møre og Romsdal har fått Bygdekvinnelaget i Austefjorden, Austefjord grendelag, Austefjordhelg, Austefjord hornmusikk, Statens vegvesen, og ikke minst paddeforkjemperene Gunnar Wangen og Oddvar Olsen med på laget.

Jannicke Farstad er med som utegående reporter og vil lodde stemningen blant både publikum og padder. Under bygginga av E39 Kvivsvegen ble mange miljøvernere bekymret for paddebestanden i området, men gjennom et samarbeid med Statens vegvesen sørget de for en tryggere hverdag for dyrene. Under veien går det nemlig paddetunneler, og sendingen vil handle om effekten av disse for paddene og bygda, opplyser NRK.

Powered by Labrador CMS