NRK på Marienlyst. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Dette er de ni som fikk faste jobber på direktelinja i NRK Nyheter. Og snittalderen er bare 28 år

NRK har hentet svært mange nye folk til statskanalen i det siste og ingen er eldre enn 35 år. – Vanskeligste rekrutteringen jeg har vært med på, sier redaksjonssjef Christian Fougner i NRK Nyheter.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK Nyheter har tatt betydelige grep om utviklingen den digitale av journalistikken i statskanalen.

Blant annet har de hentet inn svært mange journalister fra andre medier som VG, TV 2 og Dagbladet, for å nevne noen.

Redaksjonssjef Christian Fougner i NRK Nyheter sier til Medier24 han er glad for å ha fått på plass dyktig gjeng for å drive produktene videre:

– Vi har styrket laget vårt i betydelig grad. Vi er naturlig nok sterke på radio og TV, men vi så behovet for ytterligere å styrke oss på den digitale kompetansen på nyhetsgulvet. Vi mener å ha rekruttert noen av landets beste på sosiale medier og på videoproduksjon mot digitale flater.

Mener alder ikke har vært viktig

Fougner sier at denne rekrutteringsprosessen har vært vanskelig:

– Vi hadde en helt ellevilt sterk søkerliste med over 150 navn med svært kompetente søkere og de fleste fikk jo ikke jobb, men jeg mener helt ærlig at vi kunne ansatt 50 av dem. Det forteller meg at vi er attraktive som arbeidsplass. Faktisk har dette vært den vanskeligste rekrutteringsprosessen jeg har vært med på.

– Ingen av de nyansatte er over 35 år. Var det et poeng?

– Nei, på ingen måte. Vi har rekruttert de vi mener er best til å løse jobben og har ikke sett på alder, sier han.

  • Yama Wolasmal (35)

Kommer fra TV2 Nyhetskanalen, der han har vært programleder i flere år. Han har også vært korrespondent for kinesiske CCTV i Kabul.

Yama Wolasmal.
  • Ole N. Olsen (28)

Kommer fra VGTV, hvor han i dag er nyhetssjef. Tidligere frontsjef og reporter i VG, samt flere års erfaring fra TA.

Ole N. Olsen bytter jobb etter sju år i VG og VGTV.
  • Solveig Underbakke Lien(30)

Kommer akkurat nå fra VGTV, hvor hun er programleder og reporter. Der har hun vært siden januar 2017. Før det jobbet hun som reporter, vaktsjef og livereporter i TV2 Nyhetskanalen. Erfaring fra NRK Nyheter som reporter i innenriks. Har også jobbet for NRK Rogaland. 

Solveig Underbakke Lien.
  • Ingrid Tinmannsvik (25)

Kjent ansikt på nyhetsgulvet. Kom til NRK Nyheter vinteren 2016 og har jobbet flermedielt hele veien. Ledet nettvideoprosjektet #gripmeg. Har tidligere arbeidserfaring fra VG og Romsdals Budstikke.

Journalist Ingrid Tinmannsvik i NRK.
  • Mari Reisjå (26)

Kommer fra stilling som SoMe-redaktør i Leger uten grenser. Har tidligere arbeidserfaring fra NRK Nyheter, NRK Buskerud, VGTV og Laagendalsposten.

Mari Reisjå.
  • Milana Knezevic (26)

Kom til NRK som Flere-praktikant, først i Østlandssendingen, og fra januar 2016 hos oss i NRK Nyheter. Har også jobbet i Vårt Land og Agderposten, samt frilanset for BuzzFeed og The Guardian. I sommer jobber hun for Aftenpostens utenriksavdeling, før hun returnerer til Marienlyst.

Milana Knezevic.
  • Sofie Gran Aspunvik (28)

Jobbet i NRK Nyheter som reporter og nettvaktsjef i 2015/2016. Før det jobbet hun som Aftenpostens korrespondent i Istanbul etter at Kristin Solberg ble hentet til NRK. Hun har også vært vaktsjef, politisk reporter, utenriksreporter i Aftenposten. Har også erfaring fra VG, og kommer nå fra A-magasinet.

Sofie Gran Aspunvik.
  • Hans Cosson-Eide (30)

Har vært i NRK Nyheter, Innenriks og ØkoPol siden høsten 2016. Da kom han fra NTB, hvor han var reporter og vaktsjef på inn/utenriks. Har også arbeidserfaring fra Moss Avis, Varden og Fædrelandsvennen, samt kommunikasjonsarbeid i UNESCO.

Hans Cosson-Eide.
  • Cato Husabø Fossen (24)

Har jobbet i NRK Nyheter i flere runder, nå sist som politisk reporter i ØkoPol. Kom til NRK Nyheter fra TV2 Sporten, hvor han var programleder. Har bred erfaring også fra VG, hvor han var politisk reporter.

Cato Husabø Fossen.
Powered by Labrador CMS