Sametingsrådet

Har oppnevnt nytt samisk programråd som skal vurdere NRK Sápmi

– Jeg tror de vil komme med mange nyttige råd i løpet av perioden med det mål å forbedre NRK Sápmi sitt tilbud, sier Sametingsråd Maja Kristine Jåma (NSR).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I en pressemelding mandag opplyser Sametingsrådet at de har oppnevnt nye medlemmer til Samisk programråd for perioden 2022 – 2025.

Samisk programråd er et råd som har til oppgave å vurdere og evaluere programtilbudet til NRK Sápmi.

Sametingsråd Maja Kristine Jåma (NSR) er fornøyd med sammensetningen av programrådet.

– Jeg tror de vil komme med mange nyttige råd i løpet av perioden med det mål å forbedre NRK Sápmi sitt tilbud. Jeg er glad for at de kan representere hele Saepmie da de kommer fra ulike språkområder og har ulik geografisk tilhørighet, sier sametingsråd Maja Kristine Jåma (NSR).

Rådet kan også behandle klager fra publikum om program eller programtilbud. De har både rett og plikt til å gi råd om hvordan de som lytternes, seernes og lesernes representanter mener programtilbudet kan styrkes og forbedres.

– I denne perioden ønsker Sametingsrådet å utforme en helhetlig samisk mediepolitikk gjennom å utarbeide en mediemelding, og tror at programrådet vil bli viktig i det arbeidet, sier Jåma.

Lederen i Samisk programråd sitter også i Kringkastingsrådet. Samisk programråd velges av Sametinget for fire år om gangen.

Samisk Programråd for perioden 2022-2025:

1. Leder: Svein Oddvar Leiros

Varamedlem: Ole Muosát

2. Medlem: Saia Stueng

Varamedlem: Kirsti Guvsám

3. Medlem: Vendla Katrin Nielsen

Varamedlem: Ina-Theres Sparrok

4. Medlem: Jon Isak Lyngman Gælok

Varamedlem: Unni Fjellheim

5. Medlem: Aslak Heika Hætta Bjørn Varamedlem: Brita Julianne Skum

Powered by Labrador CMS