NRK slettet satirisk artikkel fra NRK Satiriks om Hagen-forsvinningen.
NRK slettet satirisk artikkel fra NRK Satiriks om Hagen-forsvinningen.

NRK slettet Satiriks-artikkel om Hagen-forsvinningen: – Feil tidspunkt for en slik spøk, svarer NRK

– Vi må også ta hensyn til andre i nær familie i en slik vurdering, svarer NRK på slettingen av satireinnlegget.

Publisert

Onsdag avslørte VG nyheten om at Tom Hagen er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Tom Hagen avviser enhver befatning med konas forsvinning.

Nyheten fikk NRKs satirikere til å skrive artikkelen: «Hagen eneste i Norge som er sjokkert over at han var innblandet» (artikkel slettet).

I innlegget skrev de: «Tirsdag ble finansmannen Tom Hagen pågrepet etter at hans kone har vært savnet i halvannet år. Ifølge kilder i politiet var Hagen den eneste i Norge som var overrasket. – Hæ? Meg? Var det ikke en kidnappingssak? skal Hagen ha sagt under pågripelsen».

Onsdag morgen var artikkelen slettet fra NRK.no og i sosiale medier.

– Feil tidspunkt

Prosjektleder Liza Stokke i NRK svarer ikke på telefon, men skriver i en e-post til Medier24 at slettingen kom som en følge av en selvstendig redaksjonell vurdering - og ikke på bakgrunn av klager. 

– Vi kom til at det var feil tidspunkt for en slik spøk, på en dag hvor det nettopp var tatt ut en alvorlig siktelse mot en person som nekter straffskyld i saken. Vi må også ta hensyn til andre i nær familie i en slik vurdering.

– Hvem tok avgjørelsen?

– Dette var et samarbeid mellom NRKs ledere og redaksjonen. Vi gjorde en ny redaksjonell vurdering etter publisering,

– Sitter det langt inne å slette satire?

– Satiriks publiserer en stor mengde artikler og innslag gjennom et år, og oppdraget deres er å være skarpe og aktuelle. Vi diskuterer innslag og artikler som kan være problematiske før publisering, men noen ganger hender det at satiren ikke treffer etter intensjonen. Da mener vi det er ryddigere å trekke en vits tilbake hvis vi ser at den ikke traff som den burde.

Powered by Labrador CMS