Sophie Elise Isachsen nevner ikke Instagram-bildet i podkasten torsdag morgen.
Sophie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise.

NRK og Sophie Elise avslutter samarbeidet

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet, sier influenseren.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Sophie Elise Isachsen (28) og Fetisha Williams (29) er podkast-samarbeidet med NRK over. VG meldte nyheten først.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier Sophie Elise i en pressemelding.

Dette innebærer at siste podkast ble publisert torsdag 2. mars.

– Ville prøve noe nytt

Torsdag kveld bekrefter også NRK og Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen at samarbeidet er avsluttet.

– Vi ville prøve noe helt nytt og skape noe sammen med en av Norges største influensere. I kjølvannet av debattene den siste tiden har NRK valgt å gå gjennom alle sider ved samarbeidet, inkludert avtalen, sier kringkastingssjefen og legger til:

– Vi har nå konkludert med at samarbeid med aktører med så omfattende kommersielle bindinger og aktivitet er uforenelig med å drive løpende, helårs podkastproduksjon for NRK. Det er en feil vi nå retter opp, sier Fürst Haugen.

Sophie Elise og Fetisha sier de er stolte over konseptet de utviklet i samarbeid med NRK, og har gledet seg over gjennomslaget serien fikk hos aldersgrupper som NRK ellers sliter med å fange opp.

- Vi har takket nei til andre og mere lukrative tilbud for å kunne samarbeide med NRK, og vi angrer ikke på det. Det har vært lærerikt og utviklende å jobbe med en så stor og proff organisasjon, og vi var klare til å utvikle konseptet videre, sier Fetisha.

De vil spesielt trekke frem støtten og den gode lagånden de har opplevd fra en kjerne av NRK-kolleger.

– Vi kommer til å savne akkurat den gjengen masse. Og jeg kan love at podkast, det blir det fra oss også videre, sier Sophie Elise.

Skal opp i Kringkastingsrådet

Det har rast rundt NRK og kontrakten med Sophie Elise de siste ukene. Bakgrunnen er et bilde influenseren la ut på sosiale medier, sammen med ei venninne, hvor venninnen holdt en liten pose med hvitt pulver. Bildet ble slettet etter kort tid.

Saken har gjort at Kringkastingsrådet har fått inn over 4000 klager på Sophie Elise, og kontrakten ble tema i forrige ukes Debatten. Da varslet kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen at NRK skulle gå igjennom samarbeidet med influenseren.

Onsdag kom beskjeden om at Kringkastingsrådet skal ta opp saken i neste ukes møte. Rådssekretær Erik Skarrud sa til Medier24 at saken ville bli tatt opp uavhengig av om kontrakten brytes eller ikke.

– Saken er bestemt tatt opp til behandling og da regner jeg med at den diskuteres uansett hva annet som eventuelt måtte skje i saken, sa Skarrud.

Mandag meldte Se og Hør at NRK, ifølge deres anonyme kilder, skal bryte kontrakten med influenser Sophie Elise og podkasten «Sophie og Fetisha».

De skrev at deres kilder tett på influenseren skal ha fortalt at kontrakten vil bli terminert. NRK avviste i en kommentar til Medier24, at den endelige avgjørelsen var tatt.

– Se og Hør får spekulere i fred. Vi skal ha første møte med de involverte denne uken, sa konstituert direktør for Marienlystdivisjonen, Charlo Halvorsen.

Powered by Labrador CMS