Rune Lind mener podkast-konkurransen mellom NRK og Schibsted er til det beste for lytterne.

#Sommerpraten:

– Stor takk til Schibsted. Det gjorde vondt i ræva i starten

NRK Underholdningsavdelingens redaksjonsleder er glad for podkast-konkurransen fra konsernet, forteller han i #Sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det Rune Lind, redaksjonssjef for NRK Underholdningsavdelingen, svarer på spørsmålene.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Korona ble avløst av krigen i Ukraina, og norske mediehus fortsatte å levere til terningkast seks. Gjetter at mange nyhetsjournalister er klare for sommerferie nå.

– Mer lokalt – og betydelig mindre dramatisk - så samlet vi i NRK de beste podkastfolka i P3 og Underholdningsavdelingen i et felles humor- og underholdningsmiljø, for å stå sterkere i konkurransen med kommersielle aktører om de beste podkastene. Og dette samarbeidet har så langt vært en kjempesuksess for oss. Vi har veldig mye bra på gang nå. Vi skal tilbake med mange nye titler på Topp 10 på Podtoppen!

– Ingen ting er bedre enn knallhard konkurranse i denne bransjen, og så trenger kanskje vi av og til et kraftig spark bak. Og det sparket fikk vi fra Schibsted, som kjøpte opp de største suksessene våre. Så stor takk til Schibsted! Det gjorde vondt i ræva i starten, men nå skal vi slå tilbake. Og summen er jo at det norske folk har et enda bedre tilbud.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Gratis kvalitetsinnhold til alle fra NRK. For eksempel podkasten «Med all respekt». Årets underholdningspodkast. Med rette.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Nord-Norge som bader i sol i tre uker. Men griser kan fly før det skjer.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Mer av de medievanene jeg har når det ikke er ferie: Mer podkast, mer nettaviser, mer radio, mer NRK TV, mer Netflix osv.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– En gang forsov jeg meg. Neida, jeg har nok sikkert tabbet meg mer ut enn det, men det er viktig å ikke dvele ved fortiden – og heller se framover. Jeg er eksepsjonelt flink til å glemme slikt som tabber – etter at jeg har lært av dem.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær modig og frampå; ta eierskap til det du gjør, vær tabloid, spa opp gode saker og jobb knallhardt – og dette er din siste sommerjobb. Og for all del ta deg en pils i sola etter jobb!

Powered by Labrador CMS