Sophie Elise Isachsen

VG: NRK vil ha «grundig prat» med Sophie Elise etter Instagram-bilde

– Vi ønsker å ha en grundig prat med Sophie Elise før vi uttaler oss, skriver fungerende redaktør i NRK Underholdning til VG etter at influenseren publiserte bilde på Instagram.

Publisert Sist oppdatert

Influenser Sophie Elise publiserte søndag et bilde av seg selv og en annen influenser i en bildekarusell på Instagram.

På bildet ser man at den andre influenseren holder en liten gjennomsiktig pose med noe hvitt i.

Bildet ble senere slettet, men ble plukket opp av influenser Mats Hansen. Etter en stund ble også bildet fjernet fra Hansens Instagram-konto. Medier24 har sett bildet.

Mandag kveld melder VG at NRK nå skal ta en prat med sin samarbeidspartner Sophie Elise om saken.

– Vi ønsker å ha en grundig prat med Sophie Elise før vi uttaler oss, skriver fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar til VG i en SMS.

Rådssekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, opplyser overfor VG at det har kommet inn 31 klager på saken.

Allmennkringkasteren har fått mye oppmerksomhet og kritikk etter at de offentliggjorde samarbeidet med Sophie Elise om podkasten Sophie Elise og Fetisha, som er laget sammen med Fetisha Williams.

Redaksjonssjef for NRK underholdning, Rune Lind, har tidligere uttalt til Medier24 at det er viktig at NRK treffer bredt blant unge. Han trekker frem Sophie Elise og Fetisha som en del av denne strategien.

– Vi må være relevant for den store gemene hop. De treffer bredt på en ung målgruppe, og er en veldig god podkast. Det er vinn-vinn for alle. Vi er kjempeglad for at vi har dem hos oss, sa Lind til Medier24 tidligere i år.

Powered by Labrador CMS