Kari Skeie og Gunnar Bratthammer er NRKs korrespondent-team i Ukraina fra neste år.
Kari Skeie og Gunnar Bratthammer er NRKs korrespondent-team i Ukraina fra neste år.

Kari Skeie og Gunnar Bratthammer blir NRKs korrespondent-team i Ukraina

Kari Skeie og Gunnar Bratthammer blir NRKs korrespondent-team i Ukraina neste år.

Publisert Sist oppdatert

NRK har landet stillingene som korrespondenter i Ukraina.

Allmennkringkasteren har vært til stede nesten sammenhengende siden før Russland gikk til full invasjon, og nå etablerer de seg med et permanent team i Kyiv, opplyser NRKs utenriksredaktør, Sigurd Falkenberg Mikkelsen i en melding til Medier24.

Kari Skeie er utenriksmedarbeider og har jobbet tett med Russland, Øst-Europa og Nordområdene i en lang tid.

Gunnar Bratthammer beskrives av NRK som en av ders mest erfarne fotografer og har jobbet mye i Ukraina i og andre krevende områder for allmennkringkasteren.

– Sammen vil de kunne komme tett på folk og lage reportasjer og rapportere nyheter som blir viktig nå som vi snart er på vei inn i krigens andre år, sier Falkenberg Mikkelsen.

Han understreker at tilstedeværelse i Ukraina er av stor journalistisk betydning.

– Det blir viktig for å bedre forstå Ukraina og kunne rapportere med dybde og tilstedeværelse om krigens gang. Det blir viktig nå som krigen snart er på vei inn i sitt andre år. Denne krigen påvirker hele verden, og særlig vårt eget europeiske kontinent, sier utenriksredaktøren.

Bratthammer forteller at det blir en kald vinter, og spør hvilke andre vendinger krigen i Ukraina vil ta.

– Det vet vi ikke nå. Derfor er det viktig at vi er t ilstede, som øyenvitner som kan rapportere den løpende utviklingen. Jeg ser frem til å komme enda tettere på folkene og livet man lever i Ukraina, enn det jeg har vært til nå i år, på mer sporadiske reportasjereiser, sier Bratthammer.

Skeie tror det vil bli utrolig spennende å og jobbe i Ukraina i tiden som kommer.

– Det er et stort alvor knytta til jobben og store forventninger til hva vi skal levere. Målet er å jobbe fram god journalistikk. I tillegg til å følge utviklinga av krigen, håper jeg at vi klarer å finne andre typer historier som går bak det daglige nyhetsbildet. Det blir viktig når vi skal være til stede over tid, sier Skeie.


Powered by Labrador CMS