Vibeke Fürst Haugen.
Vibeke Fürst Haugen.

NRK kåret til Norges mest attraktive arbeidsplass

For tredje år på rad topper NRK listen.

Publisert

NRK er Norges mest attraktive arbeidsplass, ifølge en stor arbeidslivsundersøkelse gjort av Randstad.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen sier i en pressemelding at hun er fornøyd.

– For å tiltrekke oss og beholde dyktige folk, må vi være en arbeidsplass der medarbeiderne har meningsfulle oppgaver, trives og får utvikle seg. Prisen er derfor en inspirasjon til å fortsette jobben med å utvikle en enda mer attraktiv og mangfoldig arbeidsplass, sier Fürst Haugen.

Det er tredje år på rad at NRK topper denne listen.

– Jeg vil gjerne få rette en stor takk til alle som jobber i NRK, det er først og fremst de som skal ha æren for at vi nå får denne gjeve prisen, sier organisasjons- og HR-direktør i NRK, Olav Hypher.

Mangfold og inkludering

Ett av temaene i årets rapport er viktigheten av mangfold og inkludering. Dette er også noe NRK trekker fram som et viktig element i tiden fremover.

– Vi har veldig tro på kraften i mangfoldet, og ønsker å utnytte og utvikle dette enda mer i NRK. Vi er en veldig kreativ organisasjon, men også her har vi mer å gå på, ikke minst når det gjelder å teste og evaluere nye måter å jobbe på, sier Hypher.

Randstad-sjef Eivind Bøe mener undersøkelsen viser at NRKs popularitet i arbeidsmarkedet aldri har vært større.

Han peker i pressemeldingen på at NRK har klart å styrke sin arbeidsgiverprofil i en tid hvor arbeidsmarkedet har vært preget av stor usikkerhet etter pandemien, og nå også med økonomiske nedgangstider i horisonten.

– NRK har gjort en god jobb med å tilpasse seg situasjonen, og har klart å beholde sin posisjon som en attraktiv arbeidsgiver. Det er imponerende når man tar i betraktning at pandemien har ført til store utfordringer for mange bedrifter, sier Bøe.

Arbeidsmiljø, lønn og ytelser

Undersøkelsen viser at et hyggelig arbeidsmiljø fortsatt er den viktigste driveren for ansatte når de skal velge arbeidsgiver, mens viktigheten av lønn og ytelser og sterk ledelse har økt i betydningen for valget.

Forrige uke kom MBL og NJ med sine tall over lønnen blant journalister i mediebransjen.

Det er Kantar som gjennomfører undersøkelsen på vegne av Randstad. NRK er eneste medieaktør på topp ti-lista, mens resten av lista er preget av store selskap innenfor IT-teknologi og olje- og energiprodusenter

Powered by Labrador CMS