Ove Mellingen i Telemarksavisa.

Debatt

Når NRK svikter lokaldemokratiet, så synes jeg også det er på sin plass å si i fra

«Jeg tar gjerne debatten videre når NRK-sjefene finner veien ut av skyttergravene», skriver Ove Mellingen i sitt svar til NRKs Heidi Pleym og Stig Bolme.

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er interessant når to pressefolk jeg har den aller største respekt for mener «jeg bommer totalt».

Da er det sikkert mye å lære, var min første tanke da jeg leste at regionredaktør Heidi Pleym i NRK region sør og distriktsredaktør Stig Bolme i NRK Telemark tok seg bryet med å gå til frontalangrep på min kommentar om hvordan NRK sviktet lokaldemokratiet. 

Spesielt er det interessant at de slett ikke ser problemet som jeg tar opp. Og «jeg» i denne sammenheng er altså en av dem som betaler for NRK. Før gjennom lisens, snart nå gjennom en ny skatt. Litt rart er det å oppleve at jeg, som kunde, får beskjed om at jeg tar feil når jeg detaljert forklarte hvorfor jeg synes produktet de leverte ikke holdt mål.Heidi og Stig skriver: «Ove Mellingen bommer derfor totalt når han hevder at NRK sviktet det lokale folkestyret denne kvelden».Det kunne vært mye rett i det, om jeg var alene om å mene dette. Jeg har bommet mange ganger. Problemet er at svært mange andre har kommet til samme konklusjon. Vanlige folk. Pressefolk. Lokalpolitikere. Og NRK-ansatte. En forbausende stor gruppe NRK-ansatte. 

Kan det være at det er Heidi og Stig som bommer?De skriver om hvor mye ressurser NRK brukte på «oppdatering på mobil og nett» og det er helt ok.

Men TA, med svært mye mindre ressurser, kunne uansett holde gående en direktesending i tre timer valgkvelden. I tillegg til å lage papiravis. Og i tillegg til å levere nyheter på mobil. Og i tillegg til å levere nyheter på nett.

NRK i Telemark var inne valgkvelden i åtte minutter til sammen. Mitt anliggende var imidlertid ikke å skryte av TA (for en gangs skyld), men å påpeke de åpenbare svakhetene i NRKs tilbud valgkvelden. I lokalvalget.Det nærmeste en kommer selvkritikk fra de to sjefene i NRK i vårt område er:«Det er likevel lett å være enig med Ove Mellingen i at det ble mye fokus på rikspolitikerne i denne valgkampen, og det skyldes nok at det var én sak som overskygget det meste, og som kunne gitt en regjeringskrise midt under den lokale valgkampen».

At regjeringen nærmest er blitt til et seminar, et kontinuerlig oppvaskmøte, er så. Men det endrer ikke det faktum at valget foregikk i 11 fylker og at 183 lister stilte til valg i våre 370 kommuner. Trine, Siv og Erna fikk mer enn nok omtale uansett, om ikke det skal brukes som unnskyldning for svak lokal dekning. Jeg er glad i NRK. NRK er med på å gjøre vår nasjon til det den er. En felles plattform, et referansepunkt i en fragmentert tid.

Når de svikter lokaldemokratiet, så synes jeg også det er på sin plass å si i fra. Og jeg tar gjerne debatten videre når NRK-sjefene finner veien ut av skyttergravene.

Powered by Labrador CMS