Serien Rådebank er blitt populær blant både unge og voksne. Her nyter en av hovedpersonene, GT (Odin Waage)  og bestevennen Sivert (Sjur Vatne Brean) tilværelsen i garasjen.
Serien Rådebank er blitt populær blant både unge og voksne. Her nyter en av hovedpersonene, GT (Odin Waage) og bestevennen Sivert (Sjur Vatne Brean) tilværelsen i garasjen.

Over 300 000 har sett NRK-serien: Ny Rådebank-sesong på vei

Den populære ungdomsserien skal etter planen være klar for norske skjermer i 2021.

Publisert

Innspillingen av en ny sesong av TV-serien Rådebank er startet, opplyser produksjonsselskapet Fenomen i en pressemelding.

De lager serien for NRK, sammen med Storyline.

Serien om de raske bilene, kjærlighetsdramaet og tenåringslivet i Bø i Telemark er så langt sett av over 300 000 nordmenn.

Den nye sesongen skal etter planen sendes i 2021.

Fakta: Rådebank

 

  • TV-serie for ungdommer, produsert av Fenomen og Storyline for NRK.
  • Serieskaper: Linn-Jeanethe Kyed
  • Regi: Daniel Fahre
  • Produsenter: Tom Marius Kittilsen og Janne Hjeltnes

– At Rådebank skulle bli en av de største strømme-suksessene i ungdrama-sjangeren noen gang er veldig stas, sier produsent i Fenomen Tomas Marius Kittelsen.

Han sier at de har merket at publikum har latt seg engasjere av serien.

– Responsen i sosiale medier og henvendelse vi har fått viser at vi har truffet en nerve, sier Tilsynelatende har "alle" en eks som Ine eller GT. At vi i tillegg ble inntatt som en del av undervisningen på ungdomstrinnet gjør det hele ekstra gøy.

 

Gutta i Rådebank.  Fra venstre: Robert (Kasper Dølplads Antonsen), Kim (Matthew Rico Henriksen Santos), Sivert (Sjur Vatne Brean) og GT (Odin Waage). RÅDEBANK
Gutta i Rådebank.  Fra venstre: Robert (Kasper Dølplads Antonsen), Kim (Matthew Rico Henriksen Santos), Sivert (Sjur Vatne Brean) og GT (Odin Waage). RÅDEBANK

Skrev sesong to først

Den første sesongen av Rådebank har vært svært populær blant de unge.

Til tross for seersuksessen, var det faktisk ikke sesongen som allerede er gått på TV som ble solgt inn til NRK da kanalen vurderte om de skulle satse på serien.

Glenn-Tore «GT» Klevstul (Odin Waage) og Ine Larsen (Mathilde Storm) har gjort det slutt, men på et lite sted er det vanskelig å unngå å møtes. Rådebank
Glenn-Tore «GT» Klevstul (Odin Waage) og Ine Larsen (Mathilde Storm) har gjort det slutt, men på et lite sted er det vanskelig å unngå å møtes. Rådebank

– Sesong 2 ble skrevet allerede før første sesong, og jeg har hentet inspirasjon fra både eget liv og historier fra hjemfylket. Jeg tror serien vil slå an også utenfor rånermiljøet, sier serieskaper Linn-Jeanethe Kyed.

– Vi er megastolte

NRK forteller at de er veldig godt fornøyde med hvordan Rådebank er blitt mottatt i målgruppen sin. 

– Tallene viser at Rådebank treffer et ungt publikum, noe vi er svært fornøyde med. Vi ser frem til å dele sesong 2 med et publikum som har gitt veldig positiv respons på serien, sier eksekutiv produsent i NRK Melike Leblebicioglu.

Andre ungdomsserier i NRK-regi, som Skam, har fått mye ros for at de er realistiske.

Det er viktig for NRK, forteller Leblebicioglu. 

– NRK P3 skal speile ung virkelighet i Norge i dag, og vi er megastolte av å ha Rådebank i vår portefølje. 

Powered by Labrador CMS